Percheziții la contrabandiști cu țigări în Sibiu, Brașov și Suceava

0 681

Nu mai puțin de treisprezece percheziții domiciliare au avut loc marți și miercuri în locații din Brașov, Sibiu și Suceava. Vizate au fost persoane suspectate de contrabandă cu țigarete.

Potrivit datelor oferite de purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Braşov, Gabriela Dinu, poliţiştii au efectuat 13 percheziţii domiciliare, în judeţele Braşov, Sibiu şi Suceava, la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, anunță mytex.ro. Acţiunile au avut loc sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.
„Astfel, în perioada iunie 2017 – februarie 2018, suspecții ar fi comercializat, în zona municipiului Făgăraș și în localitățile învecinate, țigări fără timbru de accizare provenite din Ucraina și Republica Moldova, precum și țigări achiziționate din magazine Duty-Free, deși ar fi avut cunoștință că acestea provin din contrabandă. Ulterior trecerii graniței, țigările erau transportate de pe raza județului Suceava în municipiul Făgăraș, unde erau ulterior comercializate”, a informat reprezentanta IJP Braşov.
În timpul perchezițiilor au fost găsite 14.060 țigarete. De asemenea, poliţiştii au ridicat 10.000 lei care ar proveni din comercializarea ilegală de țigări, dar şi 150 l motorină și 4,3 mc material lemnos, esență rășinoase, bunuri care ar fi fost obținute ca urmare a unor activități infracționale. „Bunurile au fost indisponibilizate, iar suma de bani a fost confiscată valoric”, a precizat purtătoarea de cuvânt a IJP Braşov.
De asemenea, şase persoane au fost conduse la audieri. Ulterior, față de doi bărbați, unul de 48 ani din județul Suceava și celălalt de 40 ani din județul Brașov, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, astfel că au fost introduşi în arestul Poliţiei. Ei sunt cercetați în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat va fi calculat de inspectorii antifraudă. foto: arhivă

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.