urs ipuscat

Trei persoane au fost reținute în urma unor percheziții ce au avut loc zilele trecute în județele Mureș și Sibiu. Nu mai puțin de șapte percheziții domiciliare au fost efectuate la persoane bănuite de braconaj cinegetic.

Poliţiştii din Mureş, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au reţinut 3 persoane din judeţul Mureş, care ar fi comis, în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018 mai multe infracţiuni de braconaj cinegetic, anunță Agerpres. La data de 15 februarie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 9 percheziţii, în judeţele Mureş şi Sibiu.
Percheziţiile au fost efectuate la locuinţele a 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 72 de ani, bănuiţi că ar fi vânat, în mod ilegal, trei exemplare din specia urs brun, specie strict protejată de lege, precum şi din alte specii de vânat, cu scopul de a comercializa astfel de produse.
În urma percheziţiilor, au fost identificate o armă neletală, pentru care persoana în cauză nu deţinea permis de port armă, o arma letală cu glonţ, muniţie letală, un craniu de urs, 67 trofee din speciile cerb şi căprior, carne de vânat, 9 cuţite de dimensiuni mari, o suliţă artizanală, precum şi alte bunuri.
În urma administrării probatoriului, ieri, 3 persoane au fost reţinute, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu propunere de arestare preventivă.
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale, al celor de investigare a criminalităţii economice, precum şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale atât din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş cât şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic, prejudiciul în cauză fiind estimat la peste 120.000 euro. Foto: arhivă

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu