FOTO – Expoziție cartografică la Bibilioteca Astra din Sibiu

506

Vineri după-amiază, la Biblioteca Județeană ASTRA a avut loc vernisajul expoziției cartografice Județul Sibiu – 50 de ani de la ultima reorganizare administrativă a României, în contextul a 100 de ani de administrație românească în Transilvania.

Consiliul Județean Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu și cu sprijinul Asociației Filateliștilor din Județul Sibiu, oferă publicului un cadru informal de prezentare documentară, necesar înțelegerii istoriei administrative a României și felul în care organizarea administrativă aplicată în urmă cu 50 de ani a influențat evoluția comunităților din județul Sibiu și din întreaga țară.
Din partea autorităților publice locale, au fost prezenți la eveniment, dna Christine Manta Klemens, recent aleasă în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, dl Nicolae Neagu, deputat din Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal, precum și numeroși primari din localitățile sibiene.
”Este valoros și emoționant să vedem evoluția Sibiului, din cele mai vechi timpuri, din perioada Scaunelor și a Comitatelor, până în zilele noastre. Suntem prezenți la o lecție de istorie aplicată, de care sper să se bucure cât mai mulți concetățeni. Așteptăm evenimente culturale noi, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, la fel de interesante și de utile!” a declarat dna Christine Manta Klemens în deschiderea vernisajului.
”Expoziție este parte a unui proiect amplu, care va urmări și valorificarea colecției de cartografie a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu prin elaborarea unei lucrări, care să ilustreze evoluția administrativă a județului Sibiu și a Transilvaniei, în peste 100 de hărți editate între secolele XVIII-XXI. În baza unor parteneriate, expoziția va fi itinerată în cursul acestui an în biblioteci județene din Transilvania, și-anume Biblioteca „George Barițiu” – Brașov, Biblioteca „Octavian Goga” – Cluj, și Biblioteca „George Coșbuc” – Bistrița. Mulțumesc celor direct implicați în finanțarea și organizarea expoziției, Consiliului Județean Sibiu, colegilor bibliotecari, precum și colaboratorilor din partea Direcției Județene pentru Cultură Sibiu!” a precizat dl Silviu Borș, drectorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, gazda și organizatorul principal al evenimentului.
dl. Dan Nanu, consilierul cultural și realizatorul tematic al expoziției, a prezentat circuitul informației în detaliu, aducând totodată un omagiu tuturor cartografilor, făuritorilor de hărți și păstrătorilor de documente, martorii tăcuți ai tuturor proceselor istoriei ale unei comunități.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi