pompieri

Campania de voluntariat “Salvator din pasiune” continuă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu.

Toți cei care doresc să se alăture pompierilor profesioniști pe timpul misiunilor în diferite situații de urgență, sunt așteptați să se înscrie la sediul inspectoratului. După înscriere și analiza dosarelor, vor fi încheiate contracte de voluntariat, iar voluntarii selecţionaţi vor putea parcurge un program de pregătire în subunităţile noastre, sub îndrumarea pompierilor.

După parcurgerea programelor de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele ISU SIBIU vor consta în: participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Dosarul candidatului trebuie să conţină:
-cererea de înscriere,
-certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani),
-copie după actul de identitate,
-avizul psihologic (obținut de la un psiholog cu competențe în apărare, ordine publică și siguranță națională),
-actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare,
-adeverinţa medicală (fără boli cronice, apt pentru efort fizic nivel mediu, clinic sănătos)
-acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori, sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

În cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu sunt 34 de voluntari, care s-au înscris în programul ,,Salvator din pasiune” în anii 2016 şi 2017. Dintre cei 34 înscrişi, 21 de voluntari au parcurs cursul introductiv cu durata de 30 de ore și Cursul de pregătire în acordarea primului-ajutor de bază, cu o durată de 5 zile, iar 5 voluntari au parcurs Cursul de prim-ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare cu durata de 4 săptămâni.

În prezent, cinci voluntari beneficiază de echipamente individuale de protecţie şi îşi desfăşoară activitatea pe autospecialele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, fiind prezenți, alături de pompierii profesioniști, la acțiunile de intervenție desfășurate în sprijinul cetățenilor, fără a fi remunerați.

Derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă începând cu luna mai a anului 2016, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Dosarele complete ale candidaţilor vor fi depuse la sediul ISU Sibiu, str. V. Cârlova, nr.16-22, municipiul Sibiu.
Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute la nr. de tel. 0745608176 – plt.adj. Dumitraş Alin.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.