Primăria Sibiu despre deszăpezire: ”S-a intervenit pe străzi în ordinea priorităților stabilite”

0 629

Primăria Sibiu a venit marți după amiază cu explicații legate de activitatea de deszăpezire din ultimele zile. Reprezentanții municipalității spun că s-a intervenit pe străzi în ordinea priorităților stabilite cu un număr de 12 utilaje. Peste șaptezeci de tone de sare au fost împrăștiate pe străzile orașului.

Primăria Sibiu afirmă prin intermediul biroului de presă că s-a continuat să acționeze în oraș și în ultimele 24 de ore pentru a deszăpezi străzile din municipiul Sibiu și stațiunea Păltiniș. Astfel în oraș s-a acționat pe parcursul nopții de 26 spre 27 februarie cu 12 utilaje. Acestea au împrăștiat material antiderapant și au îndepărtat zăpada cu ajutorul plugurilor. Și în stațiunea Păltiniș s-au continuat intervențiile mecanizate cu un utilaj care a îndepărtat zăpada de pe carosabil și a împrăștiat antiderapant.
VEZI ȘI: VIDEO – Cum s-a circulat prin Sibiu după o zi de ninsoare. Deszăpezire ineficientă!
”În ceea ce privește municipiul, s-a intervenit pe străzi în ordinea priorităților stabilite în funcție de volumul de trafic. Pe străzile incluse în prioritatea 1 și 2 s-a trecut de 2 ori cu utilaje și materiale, iar apoi s-a intrat pe străzile cu rang 3 de prioritate. De asemenea, s-a continuat intervenția manuală începând cu ora 6 a acestei dimineți, fiind vizate scările, trotuarele care aparțin domeniului public, aleile și piețele centrale”, se arată în comunicatul primăriei Sibiu.
În ceea ce privește cantitățile de material antiderapant folosit, s-au împrășitat în noaptea trecută și dimineața acestei zile peste 70 de tone de sare, aproximativ 15 tone de clorură și 10 metri cubi de nisip în zonele pietonale. ”Menționăm că în stocul firmei de deszăpezire există în prezent 100 de tone de sare și 40 de tone de clorură”, mai spun cei de la primărie.
Viceprimarul Corina Bokor precum și inspectorii serviciului abilitat au verificat în teren starea drumurilor și modul în care firma de deszăpezire a intervenit. ”În urma controalelor, s-a constatat că arterele principale se aflau într-o stare bună, iar în cartiere materialul antiderapant a început să acționeze și să topească zăpada. Tot în urma acestor controale, încă din această dimineață de la ora 9.30 Primăria Sibiu a dispus continuarea intervenției cu precădere în cartiere”, se mai arată în comunicat.
Echipele firmei de deszăpezire vor rămâne în teren și în această noapte pentru a împrăștia material care să evite formarea poleilului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.