Primăria Sibiu a participat la Conferința Cities of Tomorrow

0 346

În 27 februarie o echipă a Primăriei Sibiu condusă de primarul Astrid Fodor a participat la Conferința “Cities of Tomorrow” organizată de Camera de Comerț Româno-Germană în București. Aceasta a fost a șasea ediție a Conferinței și a doua la care a participat Primăria Sibiu, tema din acest an fiind regenerarea și revitalizarea urbană care stimulează dezvoltarea durabilă a orașelor și regiunilor.

Speakeri la acest eveniment au fost Tilman Buchholz – Divizia de Dezvoltare Urbană din Ministerul Federal German al Mediului, Ing. Hans Jurgen Best – administratorul public al orașului Essen și membru al Comisiei Regionale de Urbanism și domnul Marcel Heroiu – specialist în dezvoltarea urbană în cadrul Băncii Mondiale. Moderatorul a fost arhitectul Hildegard Brandl, manager al firmei Unith2B.
Evenimentul a reunit peste 100 de participanți din mediul de afaceri, administrația locală și centrală, arhitecți, urbaniști și societatea civilă din România care au prezentat și au discutat pe tema unor bune practici pentru regenerarea urbană atât din țară, cât și din străinătate.
“A fost un schimb de experiență util și am avut discuții aplicate, conferința fiind un context bun pentru a face noi contacte și pentru a începe colaborări pentru proiectele în curs ale Sibiului în domeniul revitalizării urbane. Deschiderea spre experiența altor orașe în domeniul regenerării urbane aduce perpective noi pentru proiectele noastre. Felicitări Camerei de Comerț Româno-Germane pentru inițiativa acestei conferințe.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Conferința a inclus și un marketplace de în care au fost prezentate proiecte și servicii în domeniul regenerării și revitalizării urbane. Primăria Sibiu a prezentat revitalizarea Lacului lui Binder, reabilitarea Băii Populare Sibiu, precum și proiectele de creare a unor terenuri de sport și a unui skate park în zone de la periferia orașului.
Cu această ocazie Camera de Comerț Româno-Germană a organizat și un workshop dedicat administrațiilor locale în care au transmis informații utile pentru promovarea locațiilor în fața investitorilor străini.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...