fbpx

Tudorel Toader se ia de Procurorul General al României: Evaluarea procurorilor de rang înalt se face conform legii, nu conform regulamentului CSM

0 486

Precizarea lui Toader vine după ce procurorul general Augustin Lazăr a apreciat că, în cazul procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei nu ar fi trebuit să treacă peste procedura de revocare detaliată în regulamentul CSM.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader afirmă sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că evaluarea procurorilor de rang înalt se face conform legii, nu conform regulamentului CSM şi anunţă că Ministerul Justiţiei realizează un studiu comparativ privind raportul dintre numărul de magistraţi şi cel al locuitorilor în statele UE, anunță news. Anterior, procurorul general Augustin Lazăr a declarat că, în cazul cererii de revocare a procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei ar fi trebuit să urmeze procedura din Regulamentul CSM.
„O regulă elementară! Procedura de evaluare a procurorilor de rang înalt se realizează în baza legii şi nu a regulamentului CSM, în măsura în care acesta cuprinde norme contrare legii!”, subliniază ministrul Justiţiei.
De asemenea, el anunţă că la nivelul Ministerului Justiţiei se realizează un studiu comparativ privind raportul dintre numărul de locuitori şi numărul de magistraţi în statele membre ale UE.
Precizarea lui Toader vine după ce procurorul general Augustin Lazăr a apreciat că, în cazul procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei nu ar fi trebuit să treacă peste procedura de revocare detaliată în regulamentul CSM, care presupune verificări ale Inspecţiei Judiciare, o analiză a Secţiei pentru procurori a Consiliului, dar şi posibilitatea unei contestaţii la plenul CSM şi după aceea la Secţia de Contencios a ICCJ.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.