Numărul de persoane cu gripă crește vertiginos la Sibiu

0 1.227

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţa şi că activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti, Braşov şi Sibiu şi medie în Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Constanţa.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că au fost confirmate alte două decese cauzate de virusul gripal, fiind vorba despre un bărbat de 61 de ani şi de o femeie de 58 de ani. De la începutul sezonului sunt raportate 73 de decese, anunță mediafax.ro. Potrivit INSP, este vorba despre un bărbat în vârstă de 61 de ani din judeţul Mureş şi despre o femeie de 58 de ani din judeţul Hunedoara, ambii confirmaţi cu virus gripal tip A şi nevaccinaţi antigripal. Cei doi sufereau şi de alte afecţiuni medicale.
Numărul total de decese, de la debutul sezonului 2017-2018, se ridică astfel la 73.
La nivel naţional, până în 25 februarie numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de peste 141.000, cu 67% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.000) şi cu 4.5% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (135.000).
Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţa şi că activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti, Braşov şi Sibiu şi medie în Iaşi, Botoşani, Neamţ şi Constanţa.
Până la data de 25.02.2018 au fost vaccinate antigripal peste 970.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...