Cupa României – Sibiul, primul județ din țară care trimite două echipe în semifinale

1.863

Calificarea celor de la FC Hermannstadt și Gaz Metan Mediaș în semifinalele Cupei României a adus o premieră nemaiîntâlnită în istoria acestei competiții. Este pentru prima dată când două echipe din același județ ajung în această fază.

Cupa României înregistrează o nouă premieră. Este pentru prima oară când avem în penultimul act două echipe din acelaşi judeţ cum este cazul cu Gaz Metan Mediaş şi Hermannstadt Sibiu.
Echipa din Mediaş este singura care a mai ajuns într-o asemenea fază avansată, în 1951 jucând în finala competiţiei (pierdută cu 1-3 după prelungiri în faţa CCA). Toate celelalte, Hermannstadt, CSU Craiova, FC Botoşani ori CSMP Iaşi sunt în premieră într-o asemenea fază.

Rupe Hermannstad blestemul?
Este pentru a şasea oară când o echipă din Sibiu a atins semifinalele: CFR Sibiu în 1948/49, Locomotiva Sibiu în 1950, CSM Sibiu în 1963/64, Inter Sibiu în 1990/91 şi 1995/96, iar acum FC Hermannstadt. Interesant că în 1948/49, 1963/64 şi acum, echipa sibiană respectivă activa în eşalonul secund. Sibiul însă n-a ajuns vreodată în finală.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.