sondaj politica

USR a prezentat joi un sondaj de opinie realizat de IMAS, sondaj în care PSD-ul pare să fie în cădere liberă. Partidul lui Dragnea are 28,6 la sută în sondaje, în timp ce PNL-ul are 29,4 procente. USR este creditat cu 11,2 la sută.

Preşedintele USR, Dan Barna, a prezentat joi, într-o conferinţe de presă, un sondaj realizat de IMAS în care PNL are 29,4%, iar PSD 28,6%, anunță News. De asemenea, USR este în creştere şi a ajuns la 11,2%, urmat de ALDE cu aproximativ 10%. Barna spune că sondajul arată faptul că „Liviu Dragnea şi PSD sunt o carte necâştigătoare”.
„USR a contractat sistemul ROmnibus al IMAS, prin care lunar se fac anchete şi analize sociologice, şi putem să vă spunem rezultatele la nivelul lunii februarie. Aceste rezultate sunt pe site-ul USR detaliate, dar sunt câteva concluzii interesante după ce timp de un an de zile România a aşteptat cu năframa la geam binele pe care le-a promis PSD-ul în campania electorală şi a primit, în schimb, demonstraţii publice şi încercarea de siluire a justiţiei. Această dezamăgire inevitabilă începe să apară în sondaje. La nivelul lunii februarie, confrom sondajului IMAS, PSD a scăzut la 28,6%, PNL este 29,4%, iar USR este la 11,2%”, a spus Dan Barna.
El susţine că societatea românească „aşază PSD pe toboganul pe care îl merită”.
„Practic, vedem că, în sfârşit, societatea din România aşează PSD pe toboganul pe care îl merită, şi vedem o creştere semnificativă la cele două partide din Opoziţie. USR s-a stabilizat comparativ cu luna ianuarie când eram la 11,4%. USR s-a stabilizat undeva la 3 procente peste rezultatul cu care a intrat în Parlament, ceea ce este un lucru foarte bun şi asta înseamnă că tot ceea ce am reuşit să facem în luna decembrie la legile justiţiei şi toată opoziţia pe care timp de 11- 12 luni am realizat-o se reflectă acum în percepţia cetăţenilor”, a adăugat liderul USR.
Dan Barna a ţinut să sublinieze că aceste creşteri ale opoziţiei în sondaje arată că „Liviu Dragnea şi PSD sunt o carte necâştigătoare”.
„Vedem că şi celălalt partid de opoziţie, PNL, a crescut câteva procente şi toate aceste lucruri arată că, în sfârşit, România începe să înţeleagă că Liviu Dragnea şi PSD sunt o carte necâştigătoare şi că bătaie de joc cu trei guverne care s-a întâmplat anul trecut nu promite nici în perioada următoare o îmbunătăţire. Aceste rezultate confirmă această percepţie şi acest trend”, a conchis el.
Analiza de mai sus pleacă de la datele IMAS din ianuarie 2018. Volumul eşantionului a fost de 1.010 persoane cu drept de vot. Eşantionul a fost reprezentativ la nivel naţional. Marja de eroare a fost de + / – 3,1%.

Comentariul meu

Lasă un răspuns