Ora de Sibiu
Știri in direct

Calitatea cea mai apreciată de sibieni – Ce mai cred bărbații despre femei?

190
 • Ce cadou putea fi mai potrivit de 8 martie decât părerea lor despre noi? Bărbați de toate vârstele și categoriile sociale vânzători de flori la tarabe, elevi, studenți, portari de instituții, un avocat, cumpărători de flori sau altele, pensionari, soți, tați, un polițist, un chelner, muzeografi și turiști. Așa cum m-am considerat eu de 8 Martie, prin Sibiu: un fel de turistă cu treburi de rezolvat și o curiozitate, care mă rodea: „Care sunt cele trei lucruri pe care le apreciază cel mai mult un bărbat la o femeie?” Asta era întrebarea pe care le-am adresat-o câtorva dintre bărbații cu care am intrat în contact. Iată o parte dintre răspunsuri:
  1. Gingășia, finețea și mai ales inteligența
 • Început mai mult decât promițător și prima prejudecată spulberată. Sincer, mă așteptam să mi se răspundă clar frumusețea. Intervievatul aștepta pe cineva cu un buchet de flori și am regretat că nu aveam timp să o aștept și eu, ca să mă conving dacă se încadra în tiparele lui. Oricum, o norocoasă prin simplul fapt că era așteptată cu flori.
  1. Simțul umorului, bunătatea, aspectul fizic, cel puțin la început.
 • Iată cineva pentru care contează și frumusețea totuși…
  1. Inteligența.
 • Una și bună, nu? Ce-ți mai poți dori când ai asta?
  1. După 40 de ani de căsnicie, nu mai apreciez nimic. Obiect de mobilier.
 • Degeaba am încercat să scot cu cleștele alte calități despre alte femei, în afară de soția lui. Domnul era fidel până la obsesie.
  1. Să fie mămică și să întrețină armonia în familie.
 • Trăiască matriarhatul!
  1. Să fie corectă, curată, punctuală.
 • Nu pot să-l condamn, domnul aștepta pe cineva, care tocmai întârziase…
  1. Nu chiar frumusețea, să fie corectă, să fie o bună soție și mamă.
 • Mă intrigă oarecum exprimarea de la început și mi se dau explicații Știți dumneavoastră, o femeie și frumoasă și devreme-acasă nu prea există…
  1. Zâmbetul, că vă văd zâmbind, inteligența… (după o pauză revelatoare și după ce mă studiază din cap până-n picioare) și frumusețea, bineînțeles. Dar nu m-ați înregistrat, nu? Și nu sunteți de aici, nu? Nu. Mai bine!
  2. Să fie drăguță, să fie cuminte… Azi e ziua voastră. Ar trebui să vă luăm flori… Să meargă la un restaurant cu ea.
 • Mi-a plăcut maniera în care domnul a alunecat de la calitățile noastre la îndatoririle bărbaților.
  1. Sinceritatea, inteligența, frumusețea.
 • Asta după ce la început mi-a răspuns că sunt prea multe 3 lucruri și că de fapt nu-i vine în minte nici unul.
  1. Sinceritatea, punctualitatea, frumusețea.
 • Două puncte consecutive pentru frumusețe, prejudecata mi-e definitiv readusă la viață. Frumusețea contează!
  1. Fidelitate, încredere, optimism.
  2. Sinceritate, bună gospodină, să fie mamă bună.
 • Bună gospodină? A întrebat mirată, probabil ca și mine, o colegă de-a domnului de serviciu, la care el a adăugat Păi, ce vrei să-i spun, să bea mai mult decât noi?
  1. Sufletul, comportamentul, fizicul.
  2. Bună la suflet, cel puțin așa se spune, că femeile sunt mai bune la suflet decât noi, aspectul fizic, totuși contează și asta, iar când găsești femeia potrivită, fericirea alături de ea.
 • Am apreciat nu doar răspunsul, ci mai ales faptul că domnul și-a luat timpul necesar de gândire, după ce inițial nu știa ce să-mi spună, apoi a revenit, spre surpriza mea.
  1. Sinceritatea, afecțiunea, inteligența.
  2. Perseverența, și la bine și la rău, calitatea de a fi mamă și a duce familia mai departe, să fie blondă.
 • Un domn care-l însoțește îmi atrage atenția asupra faptului că soția lui nu e blondă, de fapt.
  1. Nu am experiență. Dar putem vorbi după programul de lucru.
 • Nu vreau să dezvălui categoria socială, ci doar faptul că n-am stat să aflu câtă experiență avea sau nu.
  1. Simplitatea.
  2. Sunt prea multe ca să mă rezum la 3!
 • Sunt prea multe lucrurile de apreciat la o femeie, ca să ne rezumăm la 20 de răspunsuri. Dar din când în când, face bine câte un exercițiu de aducere aminte, din partea ambelor sexe. De remarcat că poate răspunsul predominant nu a fost frumusețea, cum mă așteptam, ci sinceritatea. Nu pot decât să sper că domnii intervievați nu s-au lăsat intimidați de faptul că au fost chestionați de o femeie și că au fost cu adevărat sinceri când mi-au răspuns.
 • Le mulțumesc încă o dată celor care au avut bunăvoința să-mi răspundă, nu toți au făcut-o, cum era de așteptat, și le urez la mulți ani tuturor mamelor, doamnelor și domnișoarelor!

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...