Ora de Sibiu
Știri in direct

Junii Sibiului vor dansa la Târgul de Turism de la Berlin

0 205

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” duce din nou cântecele și dansurile populare românești la Târgul de Turism de la Berlin, cel mai mare eveniment de profil din Europa.Duminică, 11 martie 2018, Junii Sibiului vor întreține atmosfera la standul României, la invitația Ministerului Turismului.

Junii Sibiului reprezintă din nou România, așa cum știu ei mai bine – prin cântece și jocuri populare, la Târgul de Turism de la Berlin. Participarea ansamblului la acest eveniment are loc ca urmare a invitației lansate de Ministerul Turismului: „După succesul lor de la Târgul de Turism al României, ne-am gândit că pot fi buni ambasadori pentru România și la cel mai important târg din turism din Europa”, a declarat Bogdan Trif pentru ziarul sibian Turnul Sfatului.

Junii Sibiului au pregătit un program special, o veritabilă călătorie muzical-coregrafică prin România: „Conceptul artistic al spectacolelor noastre este adaptat temei Centenarului, pe care o promovează standul României; astfel vom prezenta cântece și dansuri specifice Olteniei, Moldovei și Transilvaniei. Suntem onorați să ne numărăm printre ambasadori culturali ai României și să performăm din nou în cadrul celui mare târg de turism din lume. Pentru Junii Sibiului, ansamblu aflat sub autoritatea Consiliului Județean Sibiu, aceasta este cea de-a doua prezență la Târgul de Turism din Berlin, prima fiind în anul 2007. De asemenea, ne mândrim cu faptul că am fost aleși să reprezentăm bogăția folclorului românesc la Târgurile Internaționale de Turism din Stuttgart, în 2009, și Viena, în 2013”, declară Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu și coregraf al Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”.

Târgul de Turism de la Berlin se desfășoară între 7 și 11 martie 2018; manifestarea a atras peste 10.000 de expozanți din 187 de țări și regiuni, iar numărul estimat de vizitatori este de 169.000 persoane.

Primește titlurile instant

Loading...
Comentarii
Incarca...
Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...