VIDEO FOTO Tiberiu Ușeriu a câștigat pentru a treia oară Maratonul infernal de la Polul Nord

0 436

Performanță remarcabilă pentru Tiberiu Ușeriu. Românul a reușit azi noapte să câștige pentru a treia oară consecutiv cel mai dur maraton din lume.

Tiberiu Uşeriu a câştigat, joi, cursa de plus 350 de mile a Maratonului Arctic Ultra 6633, el atingând ultimul punct de control, Tuktoyaktuk, la scurt timp după ora locală 16.00, anunță News. Tiberiu Uşeriu câştigă pentru a treia oară consecutiv maratonul canadian, care este considerat cel mai dur din lume. Ceilalţi trei români care au luat startul au abandonat în primele două zile.
Tibi Uşeriu a parcurs peste 380 de mile în mai puţin de 173 de ore.
Uşeriu a îndurat condiţii extreme de temperatură, a suferit degerături, umflături ale feţei, dar nu a abandonat cursa, în care au mai rămas doar şase concurenţi pe traseu.
El devine astfel singurul din lume cu trei titluri la activ, după ce a fost primul şi la ediţiile din 2016 şi 2017.
În 2016, Uşeriu a câştigat Maratonul 6633 Arctic Ultra în 173 de ore şi 40 de minute şi a avut de înfruntat temperaturi chiar şi de minus 62 de grade Celsius. La start s-au mai aflat atunci doi români – Vlad Tănase şi Andrei Roşu – care au terminat la egalitate pe poziţia a treia.
La ediţia din 2017 a maratonului din Canada, Uşeriu a câştigat cu timpul de 158,25 ore.
Ceilalţi trei români care au luat startul la Maratonul Arctic Ultra 6633 – Polgar Levente, prima persoană cu dizabilităţi din lume care a fost acceptată, Florentina Iofcea şi Avram Iancu au abandonat în primele două zile ale cursei, al cărei start a fost dat în 8 martie.
Cu excepţia lui Tibi Uşeriu, niciunul din ceilalţi români nu a mai participat la Maratonul 6633 Arctic Ultra, care este considerat cel mai dur din lume. Toţi cei patru s-au înscris în cursa cea mai grea, cea de plus 350 de mile.
Pe lista de start s-au aflat doi concurenţi pentru cursa de 120 mile, patru pentru cursa de plus 120 mile şi 23 pentru cea mai dificilă, cea de plus 350 mile.

Tibi la Arctic Ultra! Final!

“Ușor poate oricine.” Cel mai greu… poate Tibi. Ascultați ultimul telefon, cu ultimele puteri, după terminarea cursei. Felicitări, Tibi, te așteptăm acasă! Mulțumim tuturor pentru susținerea incredibilă!

Publicată de Tasuleasa Social pe Joi, 15 martie 2018

Ediţia din 2018 a Maratonului 6633 Arctic Ultra este cea de-a zecea, iar startul s-a dat în 8 martie, de la Eagle Plains Hotel. Itinerariul a inclus atingerea Cercului Polar în primele 23 de mile. În total sunt parcurse 384 de mile până la linia de sosire (circa 617 kilometri, cu 57 mai mulţi decât în 2017).
În total, în cele nouă ediţii anterioare ale Maratonului 6633 Arctic Ultra doar 25 de competitori au încheiat cursa.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.