Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO – Proiectul de amenajare a spațiului public ’’Vă vedem din Sibiu’’. Ideile prezentate arată bine

651

Scopul concursului de idei a fost de a genera o soluție arhitecturală care să faciliteze întâlnirile ad-hoc în spațiul public. Concursul a pus la bătaie premii de 23.000 de lei.

Zilele trecute la Casa Albastră din Piaţa Mare a avut loc festivitatea de anunțare a câștigătorilor concursului „Ne vedem în Sibiu”. Concursul a avut ca obiectiv generarea unei soluții pentru mobilier urban dedicat dialogului social în zona ultracentrală a orașului, o zonă istorică protejată datorită unei valori arhitectural-urbanistice deosebite: la extremitatea estică a Pieței Huet, în capătul străzii Mitropoliei, între două pasaje de acces către Piața Mare și Piața Mică, adiacent incintei liceului Brukenthal și a bisericii Evanghelice.În urma deliberărilor juriului au fost selectate cele 3 proiecte câștigătoare:
Premiul I (în valoare de 11.500 RON) – proiectului cu nr. de concurs 65:
Autor principal: arh. ASTRID ROTTMAN; coautori: arh. COSMIN ANGHELACHE, arh. CASSANDRA POP
Premiul II (în valoare de 7.000 RON) – proiectului cu nr. de concurs 86:
Autor principal: arh. Cosmin Dragomir; coautori: arh. Alina Dragomir, arh. Cătălin Filip, stud. arh. Iulia Ilie
Premiul III (în valoare de 4.500 RON) – proiectului cu nr. de concurs 78:
Autor principal: WOLFHOUSE PRODUCTIONS arh. Vlad Stoica; coautori: urb. Iulian Canov, arh. Iris Popescu
Juriul a decis să acorde mențiuni speciale următoarelor 3 proiecte:
Mențiunea I – proiectului cu nr. de concurs 76:
Autor principal: arh. Andrei Palita, arh. Claudia Voinea, arh. Sabin Dumitriu
Mențiunea II – proiectului cu nr. de concurs 74:
Autor principal: Horia Ciurus Birou de arhitectura S.R.L., arh. Alexandru Catauta; coautori: arh. Horia Ioan Ciurus, arh. Mihaela Ciurus
Mențiunea III – proiectului cu nr. de concurs 73:
Autor principal: arh. Petra Bodea; coautori: arh. Elena Maior, arh. Andra Răcășan
Concursul a fost lansat pe 29 ianuarie 2018, până la data-limită de 5 martie 2018 intrând în comisia tehnică un număr de 39 proiecte participante.
Acest concurs a fost organizat de Filiala Sibiu-Vâlcea a Ordinului Arhitecţilor din România, în parteneriat cu OAR și Fundația Comunitară Sibiu.
Expoziția proiectelor va putea fi vizitată în perioada 12 martie – 18 martie 2018, între 10.00 -17.00: Casa Albastră, Piaţa Mare, Sibiu.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...