polei

Vremea rea își arată din nou colții în România la jumătate de lună martie. În Moldova a nins din abundență, în timp ce în sudul țării din cauza fenomenului de ploaie înghețată, zeci de trenuri și zboruri sunt afectate, iar autostrada A2 este închisă.

Capitala şi zece judeţe se află duminică, până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de polei, anunță News. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a închis circulaţia pe Autostrada Soarelui între Bucureşti şi Feteşti, pe ambele sensuri de mers, şi pe unele tronsoane de pe patru drumuri naţionale din cauza fenomenului de ploaie îngheţată. În ultimele ore, s-au produs mai multe accidente rutiere. De asemenea, cel puţin 12 curse aeriane au fost anulate sau amânate pe Aeroportul Henri Coandă, în timp ce mai multe trenuri au acumulat întârzieri de până la 400 de minute, în Gara de Nord.

Autostrada A2, închisă
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că începând cu ora 16.00 a închis circulaţia pe Autostrada Soarelui între Bucureşti şi Feteşti, pe ambele sensuri de mers, din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului.
Totodată, începând cu ora 15.00, circulaţia a fost închisă pe Drumul Naţional 21 (DN 21) Brăila – Drajna (km 1 – km 105), pe DN 21 A Bărăganu (judeţul Constanţa) – Ţăndărei (judeţul Ialomiţa) (km 0 – km 23), DN 22B Brăila – Galaţi (km 2 – km 11) şi pe DN 2B Vizireni (judeţul Buzău) – Şendreni (judeţul Galaţi) (km 30 – km 125).

Avertizare cod portocaliu de polei pentru Bucureşti şi zece judeţe
Avertizarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este în vigoare de la ora 14.30 şi până la ora 18.00, interval în care în Capitală şi în zece judeţe vor fi depuneri semnificative de polei, mai ales pe conductori, arbori şi pe obiecte din apropierea solului.
Judeţele vizate de avertizarea cod portocaliu sunt: Ialomiţa, Prahova, Argeş, Giurgiu, Brăila, Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Ilfov şi Călăraşi.

Aeroporturi Bucureşti: Ploaia îngheţată împiedică decolarea avioanelor de pe aeroportul Henri Coandă
Fenomenul meteorologic de ploaie îngheţată împiedică în prezent decolarea avioanelor de pe Aeroportul Henri Coandă şi nu se ştie cât va dura această situaţie, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).
”În prezent, nu se decolează. S-a dat cu material degivrant, suprafaţa de mişcare a aeroportului şi căile de acces sunt funcţionale. Nu se ştie cât va dura această situaţie”, au explicat reprezentanţii CNAB.
Deciziile referitoare la decolare aparţin piloţilor, potrivit CNAB.
Astfel, au fost anulate două curse Wizz Air care trebuia să decoleze spre Londra (la ora 11.30) şi Bari (la ora 12.20).
Au fost amânate o cursă Tarom care trebuia să decoleze spre Iaşi la ora 10.20, o cursă Aeroflot, care trebuia să decoleze spre Moscova la ora 12.30, o cursă Ryanair care ar fi trebuit să decoleze spre Timişoara la ora 12.30 şi o cursă Blue Air care ar fi trebuit să decoleze spre Oradea la 12.30. Totodată, au mai fost amânate şi o cursă Lufthansa, care ar fi trebuit să decoleze spre Munchen la 13.00, o cursă KLM care ar fi trebuit să plece spre Amsterdam la ora 13.50, o cursă Air France, care trebuia să decoleze spre Paris la ora 14.50, o cursă LOT, care trebuia să plece spre Varşovia la ora 14.55.

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri în Gara de Nord
Mai multe trenuri înregistrează duminică după-amiază întârzieri în Gara de Nord din Capitală, unele şi de câteva ore, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul companiei de stat CFR Călători. Astfel, trenul InterRegio (IR) 347, care vine de la Viena, înregistra o întârziere de 400 de minute la ora 15.25. Totodată, trenul IR 473, care soseşte din Budapesta, înregistra o întârziere de 325 de minute la ora 15.25. Alte trenuri IR aveau întârzieri cuprinse între 10 şi 50 minute.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu