Junii Sibiului celebrează Centenarul Marii Uniri cu un spectacol în Qatar

0 745

În contextul aniversării Centenarului Marii Uniri, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” va prezenta un spectacol extraordinar de cântece şi jocuri populare în Doha, statul Qatar.

În perioada 22- 26 martie 2018 Junii Sibiului vor purta, din nou, solia folclorului românesc peste hotare. De această dată se deplasează în statul Qatar, pentru a susține un spectacol extraordinar la Doha. Sub semnul Centenarului Marii Uniri, Junii Sibiului vor duce comunității de români şi oficialilor qatarezi darul lor cel mai de preț: folclorul moştenit din străbuni şi transpus scenic prin coregrafia doamnei Silvia Macrea.
Vineri, 23 martie 2018, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului va susţine un veritabil tur de forță și măiestrie coregrafică prin Transilvania, Oltenia, Moldova, Banat; momentele coregrafice se vor împleti cu momente muzicale susţinute de soliştii Oana Tomoiagă şi Ovidiu Homorodean, colaboratori ai ansamblului.
Reprezentaţia va avea loc la Katara Cultural Village, Clădirea nr. 16, Drama Theatre, începând cu orele 19:00.
În urmă cu doi ani, în decembrie 2016, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului a susţinut primul spectacol la Doha, „o premieră în statul Qatar … deosebit de apreciat de către corpul diplomatic acreditat la Doha, oficialii qatarezi, dar mai ales de către minunata comunitate de români din Doha”, sublinia Excelenţa Sa Cristian Tudor, Ambasadorul României în Statul Qatar, într-o Scrisoare de felicitare transmisă Junilor Sibiului în data de 13 decembrie 2016.


Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...