Primăria Sibiu face reparații capitale într-o zonă importantă din cartierul Hipodrom I

0 1.056

Primăria Municipiului Sibiu a inițiat marți, 20 martie, o procedură de achiziție pentru execuția lucrărilor de reparații capitale într-o zonă din cartierul Hipodrom I, delimitată de străzile Nicolae Iorga – Calea Cisnădiei – Aleea Frații Buzești.

Valoarea estimată a contractului este de 6 milioane de lei și include mai multe tipuri de lucrări care vor fi executate în zona indicată. Carosabilul și trotuarele se vor reabilita prin refacerea straturilor rutiere și pavarea cu asfalt, iar amenjarea trecerilor dintre trotuar și carosabil se va avea în vedere asigurarea accesului pentru persoanele cu handicap.
Proiectul prevede amenajarea a aproximativ 300 de locuri de parcare realizate prin pavarea cu dale înierbate, căutându-se soluții pentru suplimentarea locurilor existente printr-o utilizare mai eficientă a spațiului.
Proiectul de reabilitare va cuprinde și amenajarea de zone verzi, urmând să se însămânțeze cu gazon peste 3000 de metri pătrați și se vor planta arbori.
Și rețelele de utilități vor fi modernizate în cadrul proiectului:
Rețeaua de preluare a apelor pluviale va fi extinsă prin amenajarea de noi guri de scurgere
Rețeaua de iluminat public va fi complet modernizată în zona indicată prin montarea a aproximativ 80 de stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED
Se va amenaja tubulatura subterană pentru coborârea cablajului metropolitan pe o lungime de aproximativ 1,4 km
Primăria Sibiu a prevăzut amenajarea a două locuri de joacă noi în zonă: unul pe strada Nicolae Iorga, în dreptul blocului 70 și unul pe Aleea Frații Buzești, în dreptul blocului 13.
Termenul de execuție a lucrărilor este de 8 luni de la data la care se va semna contractul în urma procedurii de achiziție publică.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.