fbpx

Șoferul care a ucis un om pe trecerea de pietoni a cerut din nou eliberarea din arest la domiciliu

0 3.376

Mihai Lukacs a cerut din nou să fie ridicată măsura arestării la domiciliu, dar magistrații de la Judecătoria Mediaș au decis că tânărul care a omorât un om pe trecerea de pietoni în luna august a anului trecut rămâne consemnat la locuința personală.

Tânărul care în data de 5 august 2017, a accidentat mortal un alt tânăr pe o trecere de pietoni din Mediaș, rămâne în arest la domiciliu. El a cerut din nou schimbarea deciziei magistraților, dar judecătorii au decis că el nu poate fi pus sub control judiciar.
’’În baza dispoz. art. 362 al. 2 rap. la art. 208 al. 4 din Codul de procedură penală menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul: LUKACS MIHAI – MIREL, măsură dispusă prin încheierea penală nr. 99/CCP/13.10.2017 a Tribunalului Sibiu. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului.Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă’’ se arată în soluția publică a celor de la Judecătoria Mediaș.
Tânărul care în luna august a anului trecut a ucis cu mașina un om pe o trecere de pietoni la Mediaș a reușit chiar să obțină în 9 noiembrie 2017 o decizie de revocare a arestului la domiciliu. La contestație însă măsura a fost menținută, astfel că acesta rămâne consemnat la propria locuință.
Mihai Lukacks a obținut în instanță retrimiterea dosarului la Parchet pentru soluționarea a două noi plângeri.
VEZI AICI FOTO ȘI VIDEO DE LA TRAGICUL ACCIDENT
Lukacs a îngrozit întreaga comunitate medieșeană după ce sâmbătă 5 august 2017, cu aproximativ 15 minute înainte de miezul nopții a spulberat pur și simplu un pieton pe o trecere din Mediaș. Acesta avea o viteză halucinantă, corpul victimei fiind proiectat la o distanță de 65 de metri de trecerea de pietoni pe care acesta se angajase regulamentar în traversare.
VEZI ȘI: MANIA VITEZEI: Șoseaua Sibiului din Mediaș folosită noaptea la curse ilegale până a venit tragedia
A cerut o nouă expertiză legată de dinamica producerii accidentului
Avocații tânărului au obținut o victorie importantă la începutul lui decembrie 2017. Aceștia au convins instanța să restituie cauza la parchet pentru soluționarea a două plângeri formulate în acest dosar. Una se referă la respingerea unor obiecțiuni formulate la raportul de experitiză criminalistică întocmit în 28 august 2017. Cea de a II-a vizează o cerere de probațiune formulată de avocații lui Lukacs prin care se solicită efectuarea unei noi expertize criminalistice pentru stabilirea dinamicii producerii accidentului în urma căruia Andrei Moga, în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața fiind lovit în plin de BMW-ul lui Mihai Lukacs. ”În temeiul dispoziţiilor art. 346 punctul 3 litera c din Codul de procedură penală restituie cauza la parchet pentru soluţionarea pe fond a celor două plângeri, formulate in dosarul penal nr. 13161 P/20 17, de către inculpatul LUKACS MIHAI MIREL din care una este împotriva ordonanţei procurorului Dimitriu Denis din data de 02.10.2017, prin care s-au respins obiecţiunile formulate la raportul de exp. criminalistică întocmit de către expertul tehnic Lupu Gelu la data de 28.08.2017, iar cealaltă reprezintă o plângere împotriva ordonanţei din data de 03.10.2017 a Poliţiei Municipiului Mediaş, prin care s-a respins cererea de probaţiune formulată în cursul urmăririi penale de către apărătorii aleşi ai inculpatului, precum şi pentru soluţionarea pe fond a cererii de probaţiune a inculpatului prin care se solicita efectuarea unei noi expertize criminalistice la INEC Cluj Napoca, pentru stabilirea dinamicii producerii accidentului de circulaţie şi alte obiective solicitate prin cerere”, se arată în soluția pronunțată de judecătoria Mediaș în 6 decembrie 2017.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.