muzeul astra mori de vant

În fiecare an, în 24 martie, Muzeul ASTRA  sărbătorește planeta prin intermediul unei acțiuni globale de conștientizare, Ora Pământului. Șii anul acesta, începând cu 20:30, timp de oră, luminile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se vor stinge. De data aceasta însă acest gest invită la 60 de minute de gândire în care participanții să găsească împreună, prin intermediul miilor de artefacte expuse în Dumbrava Sibiului, noi modalități de reconectare la Pământ.

,,10 povești, adevărate învățături despre respectul față de mediul înconjurător, vor fi publicate, din 6 in 6 minute, pe pagina de Facebook a muzeului ASTRA tocmai pentru a ne face să ne uităm cu rost înapoi pentru a putea privi cu încredere înainte. Sunt 10 lecții de sustenabilitate livrate de viața din satele de acum 100 de ani prin intermediul patrimoniului cultural pe care suntem datori să le transmisem generațiilor viitoare, pentru că rolul unui muzeu nu este doar de a păstra și conserva, ci și de a educa, de a se implica activ în viața comunității pe care o servește”, a declarat Ciprian Ștefan, directorul Muzeului ASTRA.

Această campanie de conștientizare va continua pe tot parcursul anului prin intermediul programelor educaționale oferite de Muzeul ASTRA. Campania va cuprinde ateliere de reciclare creativă, de conștientizare pentru utilizarea responsabilă a resurselor naturale, de descoperire și reconectare la propriu cu natura prin intermediul unor noi trasee prin pădurea Dumbrava.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns