explozie cehia 1

Numărul victimelor de origine română în urma exploziei la o uzină chimică din Cehia a ajuns la cinci. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că după ce trei persoane au fost identificate ca fiind români și alte două victime decedate au fost identificate ca având aceeași naționalitate.

Ancheta declanşată de autorităţile cehe este în curs de desfăşurare.
De asemenea, echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat şi unităţile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt şi cetăţeni români.
Purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, a precizat că nu au fost identificaţi români printre persoane spitalizate în urma exploziei.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi noapte, că trei dintre cele şase persoane care au murit în explozia produsă la o uzină chimică din Cehia au fost identificate ca fiind români, iar consulul din cadrul Ambasadei României la Praga a mers în localitatea respectivă pentru a solicita autorităţilor competente detalii suplimentare şi pentru a acorda asistenţă de specialitate.
Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanţe familiilor celor trei români.

„Preşedintele Klaus Iohannis îşi exprimă profundul regret că cetăţeni români au căzut victime ale acestui accident. Preşedintele României transmite condoleanţe şi este alături de familiile îndurerate ale tuturor celor care şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident şi urează însănătoşire grabnică celor răniţi”, arăta Administraţia prezidenţială, precizând că preşedintele Iohannis a solicitat autorităţilor române să facă de urgenţă toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţeni români să primească asistenţa de care au nevoie.

La rândul său, premierul spunea că este în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă.
„Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, între care şi cetăţeni români. Transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate familiilor îndurerate. Sunt în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă şi a făcut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa consulară de care au nevoie”, a transmis, vineri dimineaţă, premierul Viorica Dăncilă.
Şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva zeci au fost rănite, joi, în urma unei explozii produse la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, situată la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga.

Sursa www.news.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns