VIDEO FOTO – Modernizarea Stadionului Municipal. Vom avea o super arenă cu 19.000 de locuri

0 1.142

Primăria Sibiu a prezentat în detaliu ceea ce se va întâmpla cu stadionul Municipal. Arena va fi complet modernizată în următorii doi ani și o să aibă o capacitate de 19.000 locuri, toate pe scaune. Tribunele vor fi acoperite în totalitate, iar pista de atletism va fi una complet refăcută. Totul costă peste 72 milioane lei.

În 2017 municipalitatea a contractat prima etapă de modernizare a Stadionului Municipal, un contract de 8,2 milioane de lei care prevede: reabilitarea tribunei oficiale, a peluzei cu vestiare, a pistei de atletism și a gardului de împrejmuire a acesteia, precum și demolarea tribunelor degradate care vor fi ulterior reconstruite. Lucrările vor începe în martie și se vor încheia până la finele acestui an.
“Continuăm să investim în sport pentru că recunoaștem importanța acestuia în creșterea calității vieții pentru locuitorii orașului nostru. De la deschiderea sălilor de sport și a curților școlilor și liceelor pentru asociațiile și cluburile sportive și amenajarea unor zone de sport în parcuri și în cartiere și până la modernizarea Stadionului Municipal, Primăria Sibiu finanțează substanțial sportul, în limitele legilor și a bugetului existent. Vom contracta a două etapă de modenizare a Stadionului, principala bază sportivă a orașului, care se va transforma într-un spațiu modern pentru evenimente sportive”, a explicat luni Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.STADION 3 SIBIU

Stadion modernizat complet
Serviciul de Administrare a Domeniului Public a contractat în 2017 realizarea unui studiu de fezabilitate pentru această a doua etapă, contractul semnat cu firma SC Techmedia Electronics SRL având o valoare de 140.000 de lei.
Acest studiu a stabilit lucrările care trebuie executate pentru etapa a II-a de modernizare a Stadionului ce va avea o capacitate de aproximativ 19.000 de locuri:
Reconstruirea tribunelor demolate în prima etapă de modernizare și acoperirea acestora cu o structură metalică care va include și sistemul de nocturnă și tabele electronice de scor. Tribunele vor fi înălțate în partea dinspre str. Școala de Înot și strada O. Goga, prin această amenajare creându-se atât locuri mai multe în tribune, cât și spații pentru activități în interior, a căror destinație va fi stabilită ulterior
Amenajarea unui număr de aproximativ 240 locuri de parcare sub tribunele noi construite și în curtea interioară
Montarea de turnicheți și case de vânzare bilete noi
Realizarea unui sistem de sonorizare și a unui sistem de supraveghere videoSTADION 2 SIBIU
Înlocuirea completă a suprafeței de joc și introducerea sistemului de încălzire în gazon
Refacerea completă a rețelelor de utilități (gaz, curent, încălzire, telecomunicații, sisteme de alertă și securizare, etc.)
Reabilitarea și dotarea corespunzătoare a sălii de atletism
Dotarea spațiilor interioare corespunzător utilizării acestui stadion.

VEDEȚI AICI VIDEO CU PREZENTAREA NOULUI STADION ȘI ALTE IMAGINI CU ARENA
Valoarea estimată a acestor lucrări este de 72,3 milioane lei. După ce Consiliul Local Sibiu va aproba investiția în ședința din această lună, municipalitatea va organiza o procedură de achiziție pentru contractarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor efective.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...