sanitas

Peste 200 de sindicaliști de la SANITAS pichetează marți Ministerul Sănătății. Mitingul face parte din calendarul anunțat de sindicaliști. Aceștia cer egalitate pentru toți angajații din sistemul de sănătate și asistență socială.

Sindicaliştii au pancarte cu mesaje prin care cer respect, eliminarea inechităţilor, tratarea domeniului sănătăţii ca o prioritate. S-au strâns în faţa Ministerului Sănătăţii, sindicalişti din Arad, Argeş, Bacău, Buzău, Cluj, Dolj, Giurgiu, Harghita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Olt, Suceava, Teleorman, Vaslui şi din TESA.

Potrivit organizatorilor, protestul ar urma să aibă loc până la ora 13.00, iar joi sindicaliştii intenţionează să protesteze în faţa Ministerului Muncii, după ce, anterior, au protestat şi în faţa MInisterului de Finanţe.

Reprezentanţii confederaţiei sindicale au anunţat că în jurul datei de 25 aprilie va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi cel puţin 20.000 de oameni, iar după acest miting va urma greva generală.

Sindicaliştii cer acordarea creşterilor salariale de la 1 martie 2018 pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, renunţarea la plafonarea sporurilor la nivelul de 30% pe ordonator principal de credite, adoptarea Regulamentului de sporuri fără Anexa 10, negocierea şi încheierea Contractului colectiv de muncă la nivelul sectoarelor de activitate ”Sănătate” şi ”Asistenţă socială” şi recuperarea pierderilor de venituri cauzate de aplicarea noilor reglementări salariale de la 1 ianuarie 2018, respectiv de transferul contribuţiilor sociale în totalitate în sarcina angajatului.

Sursa www.news.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns