FOTO Studenții străini de la Sibiu au sărbătorit pentru prima oară Paștele

0 541

Studenții români și străni din căminele Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu s-au pregătit împreună pentru venirea Paștelui, în cea de a treia ediție a concursului de încondeiat ouă.

Chiar dacă, la final nu s-a desemnat un câștigător, pentru cei mai mulți dintre studenții străini, experiența vopsirii ouălor a fost unică. Veniți din țări precum Turcia, Kazahstan sau Egipt, unde nu se sărbătorește Învierea Domnului, studenții au fost încântați să descopere o tradiție pe care nu o cunoșteau.
”Este o experiență foarte plăcută, pentru că ne ajută să descoperim tradițiile și cultura românilor, acesta fiind unul din obiectivele programelor Erasmus”, spune Yassmen Elmasry, venită la ULBS, din Cairo (Egipt). La fel de interesant a fost și pentru Mehmet Fatih Mutaf (Gaziantep Üniversitesi, Turcia), care a ciocnit pentru prima oră ouă roșii. ”Colegii români ne-au explicat care este tradiția cu ciocnitul ouălor. Am învățat că se spune Hristos a Înviat! și Adevărat a Înviat!, iar cel care rămâne cu oul întreg, a câștigat”, a povestit acesta experiența inedită.oua rosii studenti straini 2În schimb, studenții străni le-au pregătit românilor o salată tradițională egipteană, care a fost, la rândul ei, extrem de apreciată.
”Ne bucurăm că de fiecare data aceste acțiuni pe care le desfășurăm își ating scopul, acela de a forma legături între oameni și culture diferite”, a declarat conf. univ. dr. Ramona Todericiu, director general administrativ adjunct.
În total, în căminele ULBS au fost încondeiate aproximativ 1000 de ouă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.