femeie arestata
FOTO - Arhivă

Două femei din Galați au fost reținute de poliție după ce au pus la cale un furt realizat printr-o metodă nemaiîntâlnită. Cele două sunt acum în arestul IPJ Sibiu.

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 13,00, Poliția Municipiului Sibiu a fost sesizată despre faptul că două persoane de sex feminin au sustras mai multe bijuterii dintr-o locuință din municipiul Sibiu, utilizând ca mod de operare falsa împrietenire sau falsa calitate. În jurul orei 19,00, persoanele bănuite de săvârșirea faptei au fost reținute de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu .
În fapt, la data de 27 martie a.c., în jurul orei 13,00, la ușa unui apartament dintr-un bloc de locuințe de pe strada Gladiolelor, s-a prezentat o tânără care i-a comunicat proprietarei faptul că reprezintă o instituție de stat care, în colaborare cu un lanț de hipermarketuri, oferă gratuit produse promoționale destinate vârstnicilor, mai exact produse de curățenie și igienă personală. Pătrundere în locuință.
În apartament se aflau trei persoane, toate vârstnice, pe care femeia le-a invitat în bucătăria apartamentului pentru a le prezenta produsele și pentru a completa o serie de formulare prin care să-și justifice oferta promoțională. Izolarea victimei.
În timp ce victima era izolată în bucătăria apartamentului, o a doua persoană, tot o femeie, a pătruns în locuință pe ușa lăsată închisă, dar descuiată, și a pătruns în sufrageria apartamentului de unde a sustras mai multe bijuterii din aur după care a părăsit apartamentul. Furtul.
După prezentarea produselor și completarea unor formulare, prima femeie care a pătruns în locuință a părăsit apartamentul fără a da de înțeles că ar fi fost implicată în vreo faptă ilegală. Retragerea din zona infracțiunii.
După plecarea femeii, victima a sesizat că îi lipsesc mai multe bijuterii și a anunțat Poliția.

Prinse de poliție
La câteva ore după sesizarea faptei, pe strada Roșiorilor din municipiul Sibiu, polițiștii au identificat două femei ale căror semnalmente corepundeau celor descrise de victimă. Acestea au fost identificate ca fiind două persoane cu vârsta de 28, respectiv 41 de ani, domiciliate în județul Brăila, respectiv Galați.
Asupra celor două au fost găsite mai multe bunuri și bani despre care există suspiciunea că ar proveni din săvârșirea mai multor furturi produse prin același mod de operare, în mai multe județe din țară.

Reținute în arest
Față de cele două femei s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând ca, în data de 28 martie să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul creat, în valoare de 4.000 de lei, a fost recuperat în totalitate. foto: arhivă

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns