oi oaie

Crescătorii de ovine au treabă în acest final de săptămână. Unii dintre ei vor veni cu ovine la vâmzare, alții vor merge la Vurpăr să le cumpere. Și asta pentru că aici are loc cea de-a VII-a ediție a Expoziției de ovine crescute ecologic.

Expoziția cu vânzare va avea loc în data de 1 aprile între orele 8- 13. Este organziat de Grupul de Producători din Regiunea Hârtibaciului ,,ECO MIORIŢA’’,Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Primăria Comunei Vurpăr.

În cadrul acestui eveniment se organizează şi o expoziţie cu vânzare de produse tradiţionale şi ecologice de pe Valea Hârtibaciului precum şi un program artistic de cântec, joc şi voie bună.

Ora 800  

– Introducerea animalelor în sectorul de licitaţie pe intrarea principală unde vor fi verificate documentele de însoţire şi examinate din punct de vedere sanitar-veterinar de către medicii veterinari;

– Animalele vor fi cântărite, înregistrate cu numărul crotalului, cu un număr de participare (ordine) la licitaţie, imprimat pe o crupă; se va înregistra de asemenea numele şi prenumele proprietarului.

Ora 1000  

Trecerea în revistă a animalelor – vizitarea animalelor, evaluarea lor sub aspectul rasei, vârstei şi a altor calităţi

 

Ora 1100  

Ø Deschiderea expoziţiei – Discurs oficialităţi

 

Ora 1200  

Ø Premierea celor mai frumoase animale

 

Comentariul meu

Lasă un răspuns