carabulea1

Afaceristul sibian Ilie Carabule a depus zilele trecute o nouă cerere prin care solicită eliberarea condiționată din Penitenciarul Aiud, acolo unde este încarcerat încă din iunie 2017. Solicitarea a fost înregistrată la Judecătoria Aiud pe 27 martie şi va fi analizată pe 8 mai 2018.

Cerererea a fost depusă în condiţiile în care solicitarea anterioară a fost respinsă la Tribunalul Alba, instanţa stabilind, în septembrie 2017, că deţinutul Ilie Carabulea poate formula o nouă cerere de liberare condiţionată după data de 25 mtie 2018, anunță Adevărul.ro. Procurorii DNA au considerat atunci că eliberarea condamnatului nu se poate face doar pe motivul că a efectuat numărul legal de zile, acesta trebuind să demonstreze şi că a fost ”stăruitor în muncă, disciplinat şi că a dat dovezi temeinice de îndreptare”.
În opinia DNA, Carabulea ar trebui să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii pentru a putea pleca acasă. ”Un condamnat trebuie să demonstreze pe tot parcursul executării fracţiei de pedeapsă că a fost stăruitor în muncă şi disciplinat şi că a dat dovezi temeinice de îndreptare. (…) Lipsa abaterilor disciplinare este un elemnt de normalitate în cazul unor persoane educate, bine integrate în societate, condmanate pentru infracţiuni de corupţie”, se afirmă în apelul formulat de DNA, care a fost admis de Tribunalul Alba. Ulterior, Carabulea a depus şi o contestaţie la executare, respinsă, de asemenea, la Curtea de Apel Alba Iulia în 8 februarie 2018. Cel mai probabil, la solicitarea petentului termenul de judecată pentru noua cerere de liberare condiţionată va fi devansat pentru luna aprilie.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns