FOTO Tradițiile și obiceiurile din Rîu Sadului, promovate la un festival în Franța

888

În perioada 16 – 26 martie 2018, comuna Rîu Sadului a participat la festivalul tradițional breton „Sévenadur” din Rennes, Franța, aflat la cea de-a 18 -a ediție, fiind reprezentată de un grup de dansatori și muzicanți care promovează cultura, tradițiile, obiceiurile și portul popular din Mărginimea Sibiului.

Județul Sibiu deține comori bine păstrate de-a lungul veacurilor cu privire la tradiție, cântec, joc popular, meșteșug și arta portului, precum și gastronomie. Deși este cea mai mică comună din județ, aflată la poapele Munților Cindrel, Rîu Sadului păstrează vie identitatea culturală moștenită din moși strămoși și o ducem mai departe cu mândrie, în orice colț al lumii.
”Ne bucurăm că am avut ocazia de a participa la acest festival, prin intermediul căruia am reușit să facem un prim pas spre înfrățirea comunei noastre cu comuna Brie, din regiunea Bretania – departamentul Ille et Vilaine, dar și să oficializăm această legătură, începută cu câțiva ani în urmă. Timp de 10 zile au avut loc reprezentații artistice unde am prezentat dansul, portul și cântecul popular românesc, care ne fac să fim mândrii de moștenirea culturală cu care ne-au înzestrat părinții, bunicii și străbunicii, ducându-le mai departe cu mândrie peste tot în lume”, ne-a mărturisit viceprimarul comunei Rîu Sadului, Minea Daniel Dumitru.Mai mult decât un festival, „Sévenadur” a reprezentat un schimb intercultural de tradiții și obiceiuri, concretizate în seri cu momente artistice și pași de dans specifici Mărginimii Sibiului, dar și zonei bretone.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi