Se scumpesc gazele de la 1 aprilie. Nu pentru toată lumea

0 793

Din prima zi a lunii aprilie prețul gazelor naturale crește la clienții casnici. Majorarea de preț este valabilă pentru clienții Engie.

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, joi, noi preţuri pentru furnizarea gazelor naturale la clienţii casnici, anunță News. În cazul Engie România, ANRE a aprobat o creştere a preţurilor pentru consumatorii casnici de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh de la 1 aprilie, în timp ce în cazul E.ON Gaz Furnizare România preţurile nu se modifică.
Potrivit ANRE, pentru 34 din cei 36 de operatori economici deţinători de licenţă de furnizare a gazelor naturale care au şi clienţi reglementaţi, preţurile aplicate clienţilor casnici reglementaţi rămân aceleaşi.
În cazul Engie, se va înregistra o creştere de preţ pentru clienţii casnici, creştere cauzată, în principal, de corecţiile aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 – trimestrului I 2018, când preţul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce însemnă o creştere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh.
În cazul E.ON Gaz Furnizare România SA, preţurile pentru clienţii casnici nu se modifică.
ANRE reaminteşte că a fost implementat cadrul legal care permite tuturor consumatorilor să îşi aleagă furnizorul de gaze naturale. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, nu implică modificări de ordin tehnic şi orice client final casnic de gaze naturale poate să treacă de la furnizarea în regim reglementat, la furnizarea în regim concurenţial.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.