Ștefan Firu se întoarce la șefia ISJ Sibiu. A câștigat procesul cu Ministerul Educației

0 2.480

Veste bună pentru fostul Inspector Școlar General de la ISJ Sibiu. Curtea de Apel Alba Iulia a decis joi că Ștefan Firu a fost schimbat ilegal de către Ministerul Educației în vara anului trecut.

Ștefan Firu are șanse extem de mari să revină la șefia Inspectoratului Școlar Sibiu. În 18 august 2017, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax după încheierea programului, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei de pe atunci, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management. Printre cei concediați a fost și Ștefan Firu, aflat atunci în fruntea ISJ Sibiu.
Acesta a contestat decizia în instanță, iar joi Curtea de Apel Alba Iulia, i-a dat dreptate. ”Admite cererea formulata de reclamantul ŞTEFAN FIRU în contradictoriu cu pârâtul MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE. Suspenda executarea Ordinului nr. 4704 din 18.08.2017 prin care s-a dispus revocarea reclamantului din funcţia de inspector şcolar general al al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu până la pronunţarea instanţei de fond asupra legalităţii acestui Ordin. Obliga pârâtul la repunerea în funcţie a reclamantului. Executorie” se arată în decizia dată de Curtea de Apel. Totuși aceasta poate fi atacată prin recurs de către Ministerul Educației, dar sunt șanse mari ca Firu să revină la Inspectorarul Școlar Sibiu, acolo unde în locul său a fost numită anul trecut Claudia Mery Sîmtion.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...