Ora de Sibiu
Știri in direct

Cardiologia de la Spitalul Județean Sibiu va avea o a doua linei de gardă

1.158

Bolnavii cu afecțiuni cardio-vasculare internați în secțiile Cardiologie I și II ale Spitalului Județean Sibiu vor beneficia de o a doua linie de gardă, începând cu data de 1 aprilie.

În prezent, serviciul de gardă este asigurat de o linie de gardă I permanentă, care asigură atât îngrijirea pacienților internați în Compartimentul TIC și Secțiile Cardiologie I și II, cât și consultațiile de urgență solicitate de Unitatea Primiri Urgențe (UPU) și celelalte secții din spital. Aproximativ 90% dintre pacienții internați în secțiile Cardiologie necesită o supraveghere continuă, în timp ce numărul de consultații de urgență a crescut la 40-50 de solicitări zilnic.
Conducerea spitalului a informat Consiliul Județean Sibiu că mai mult de 50% din cazurile care se prezintă la Unitatea Primiri Urgențe (UPU), după ora 15 și în cursul nopții, sunt pacienți cu afecțiuni cardiace, incidența bolilor cardio-vasculare fiind în creștere, chiar și la pacienții tineri.
În acest context, medicul de gardă de pe Secția Cardilogie este foarte solicitat să asigure asistență în Urgență (UPU), lăsând astfel secțiile Cardiologie blocate.
Soluția propusă de conducerea spitalului vizează crearea unei linii de gardă suplimentare pentru Secția Cardilogie, între orele 13 – 08, care să asigure consultații de urgență. Linia a II-a de gardă va fi asigurată în princila de medicii rezidenți, coordonați de medicul de gardă. Astfel, bolvanii internați în Secția Cardilogie vor avea asigurată îngrijirea în cursul după amiezii și al nopții, iar pacienții care se prezintă la Urgențe cu probleme cardiace vor avea parte de promptitudine pentru tratament de specialitate .
”Atât pacienții internați pe secțiile Cardiologie și Boli Infecțioase, cât și cei care apelează la serviciile de urgență vor fi mai liniștiți știind că spitalul are personal medical suficient pentru a le oferi ajutor și tratament de specialitate”, spune președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.
De asemenea, tot de la 1 aprilie, Spitalul Județean va înființa o linie de gardă și pentru specialitatea Boli Infecțioase care să asigure atât consultațiile de urgență, consultațiile intersecții și supravegherea pacienților din cadrul secției. În Specialitatea Boli Infecțioase, serviciul de gardă este asigurat de 0,5 linii de gardă efectuată în cadrul Secției Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu (str. Transilvaniei), în colaborare cu medicii angajați la Spitalul de Pediatrie Sibiu, asigurându-se atât consultațiile copiilor, cât și ale adulților. Motivarea adusă de conducerea Spitalului Județean pentru înființarea unei linii de gardă de 0,5 și pentru specialitatea Boli Infecțioase este dată de faptul că nu este permisă părăsirea serviciului de gardă, pacienții adulți fiind trimiși de la UPU cu ambulanța, iar consultațiile intersecții și supravegherea cazurilor grave din cadrul Secției Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu nu poate fi asigurată.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...