FOTO – Animale donate fermierului ale cărui oi au murit mistuite de incendiu la Șura Mică. Omul a plâns de fericire

2.171

Gest fără precedent făcut de peste 30 de fermieri din întreaga țară. Aceștia au donat din propriile animale pentru Călin Naiță, fermierul sibian ale cărui oi au fost mistuite de flăcări într-un incendiu în 23 martie. Și ministrul Agriculturii, Petre Daea, a donat un berbecuț pentru a îl ajuta pe fermierul din Șura Mică.

Un incendiu violent a izbucnit în seara zilei de vineri 23 martie 2018 la un saivan din localitatea Şura Mică din judeţul Sibiu. Aproximativ 100 de animale, oi şi miei au pierit în flăcări. Fermierul CĂLIN NAIŢĂ a încercat să-şi salveze oile dar ele s-au speriat şi s-au strâns într-un colţ fiind astfel cuprinse de flăcări.
Impresionat de drama bietului fermier sibian care a mai rămas cu doar 40 de oi, ministrul agriculturii PETRE DAEA l-a contactat telefonic asigurându-l de tot sprijinul făcând apel la crescătorii din judeţul Sibiu şi din ţară să fie solidari şi să doneze animale fermierului din ŞURA MICĂ pentru a atenua pierderea suferită de acesta.
Aşa s-a ajuns la faptul că fermierul care şi-a pierdut animalele în incendiu să fie ajutat de cel puţin 31 de fermieri din întreaga ţară aceştia donându-i din propriile animale. Domnul ministru al agriculturii PETRE DAEA a trimis un berbec cu certificat de origine, pe care l-a cumpărat zilele trecute de la un fermier din Nădlac şi domnul senator NICOLAE AVRAM a cumpărat chiar din incinta târgului ,,Expoziţie de ovine crescute ecologic cu vânzare,, un miel pe care i la oferit domnului CĂLIN NAIŢĂ.
Prin sprijinul oferit, fermierul CĂLIN NAIŢĂ şi-a refăcut efectivul de animale.
Duminică, 1 aprilie 2018, în cadrul evenimentului organizat de Grupul de producători din regiunea Hârtibaciu ,,ECO MIORIŢA,, , Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Primăria comunei Vurpăr – ,, EXPOZIŢIE DE OVINE CRESCUTE ECOLOGIC CU VÂNZARE ,, – ediţia a VII-a, ce s-a desfăşurat în localitatea VURPĂR, s-a efectuat într-un cadru organizat aşa cum se cuvenea, acordarea ajutorului pentru fermierul CĂLIN NAIŢĂ, constând în preluarea şi transportul animalelor.
Prin bunăvoinţa unei crescătoare de animale din localitatea BRADU, judeţul Sibiu, doamna HORTENSIA MUNUNAR, animalele au fost transportate la ŞURA MICĂ în mod gratuit.
CĂLIN NAIŢĂ vizibil emoţionat şi cu lacrimi în ochi, a mulţumit celor ce au făcut posibilă minunea de a-şi reîntregi turma de mioare care era singura sa sursă de venit.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi