Prognoza meteo pentru Paște. Vești noi de la meteorologi

924

Meteorologii anunță că soarele va fi din ce în ce mai prezent în zilele care urmează, iar temperaturile vor crește peste normalul perioadei.

Zilele de marţi şi miercuri vor aduce timp frumos în majoritatea zonelor. Prin urmare, valorile termice vor începe să crească şi vor ajunge la 21…23 de grade Celsius în Banat şi Crişana. Vremea va fi caldă şi la mijlocul săptămânii, dar norii vor strânge rândurile în jumătatea jumătatea de vest a ţării şi vor aduce ploi pe suprafeţe extinse. Noaptea şi dimineaţa va apărea bruma în depresiuni, iar răbufniri ale vântului se vor semnala în special pe creste.

„Treptat, marți si miercuri, vremea se îndreaptă. Nu va mai bate vântul și chiar vor lipsi precipitațiile. O nouă repriză cu ploi va fi joi, vineri în partea de vest a țării, doar izolat în restul teritorului. Posibil și sâmbătă să mai avem ploi de scurtă durată, dar toate se vor produce pe un fond de vreme plăcută termică pentru că treptat începând de marți temperaturile vor crește, iar miercuri vor depăși 20 de grade în mare parte din țară. Chiar și în București vom înregistra 21-22 de grade în măsura în care în mod normal acum ar trebui să avem cam 17 grade. La sfârșit de săptămână, în perioada Paștelui, așteptăm valori de temperatură normală pentru perioada din calendar, iar precipitații pot să apară din loc în loc. Pot să mai apară modificări. Sunt semnale că vor fi intervale cu soare și intervale cu ploi de scurtă durată,” precizează meteorologul Meda Andrei.

„Sezonul cald e tot mai aproape. Ieri a fost prima zi în care au fost temperaturi de vară de peste 25 de grade. Resimțim acest lucru tot mai mult, dar nu exclus ca pentru scurte perioade de timp să fie și răciri, să apară și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cel mai probabil la munte,” adaugă meteorologul.

Sursa www.digi24.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi