Ora de Sibiu
Știri in direct

Adio Polisano – MedLife a anunțat că a cumpărat în totalitate compania fondată de Vonica

17.174

Compania pusă pe picioare în anii 90 de către defunctul Ilie Vonica devine istorie. Medlife a anunțat miercuri că s-a finlizat tranzacția prin care cumpără toate acțiunile Polisano.

Furnizorul de servicii medicale MedLife a anunţat miercuri că a finalizat tranzacţia de cumpărare a pachetului de 100% de acţiuni a diviziei de servicii medicale Polisano, companie din top 10 cei mai mari operatori de servicii medicale din România, ca urmare a aprobării acesteia de către Consiliul Concurenţei, anunță news.ro. Odată cu încheierea acestei tranzacţii, MedLife îşi consolidează pozitia de lider al medicinei private şi la nivelul regiunii Transilvania.
Noua structură MedLife la nivelul regiunii Transilvania este reprezentată de cinci spitale mono si pluridisciplinare, şapte laboratoare de analize, opt clinici de mari dimensiuni care integrează şi departamente performante de imagistică medicală, două maternităţi şi un centru de fertilizare in vitro.
“Din acest moment, MedLife devine lider detaşat şi la nivelul regiunii Transilvania, cu peste 60 milioane de euro cifră de afaceri numai în această zonă geografică şi finalizează cu succes una dintre cele mai relevante şi complexe acţiuni de pe piaţa serviciilor medicale din România”, a declarant Mihai Marcu, preşedinte şi director general al MedLife. MedLife a raportat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri consolidată pro-forma de 638 milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de 2016 şi un EBITDA pro-forma ajustată de 82,3 milioane de lei. Pentru anul acesta compania vizează o creştere de peste 20%.

Polisano, de la mărire la decădere
Înfiinţat în anii ’90, Polisano este primul grup complet integrat din domeniul medical din România. Acesta include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii situate în Bucureşti şi Sibiu, dar şi un spital privat, Spitalul European Polisano din Sibiu.
În aproximativ 25 ani de activitate, Polisano a deservit aproximativ 2,1 milioane de pacienţi atât în zona de retail, cât şi în cea corporate.
Compania are în prezent peste 500 de angajaţi şi a înregistrat la nivelul anului 2016 o cifră de afaceri de circa 80 milioane lei. Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, având simbolul de tranzacţionare M. Începând cu 2009, a deschis sau a achiziţionat 83 de unităţi medicale.
Compania a început să decadă după ce patronul Ilie Vonica s-a sinucis.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
airsoft.ro

1 Comentariu
  1. pusa spune

    Ma bucur f mult de aceasta veste! f mult!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...