Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO – Record de participanți la slujba de Înviere din Muzeul în Aer Liber

1.597

La Slujba de Înviere din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, au participat peste 6500 de persoane. Ceremonialul religios a avut loc atât în interiorul Bisericii din Bezded, lăcaș de cult construit din lemn, dar și în aer liber.

An de an, Biserica din lemn din Bezded este unul dintre cele mai căutate locuri de credincioși în noaptea de Învierea Domnului. Monument functional în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Biserica din Bezded a fost adusă în Muzeul ASTRA în anul 1990, însă construcția ei este datată în anul 1754. Biserica ilustrează procedeele tehnice utilizate de meşterii populari la edificarea construcţiilor monumentale din lemn. Sistemul construcției este caracterizat prin tehnica de îmbinare a pereţilor din grinzi orizontale, cioplite şi încheiate în cheutoare dreaptă, ale căror capete, ieşite în afară, sunt profilate în trepte. Totodată, Biserica din Bezded oferă posibilitatea ilustrării procedeelor tehnice aplicate la realizarea bolţilor cilindrice din lemn şi a scheletelor de susţinere a turlelor, caracteristice bisericilor transilvănene din lemn.
Prezența unui astfel de loc în Muzeul ASTRA, ca și monument functional, este o reconfirmare că aici tradițiile au continuitate.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
ritter.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...