Ora de Sibiu
Știri in direct

Cei mai isteți copii din cinci orașe vin la Sibiu pentru o nouă întrecere

610

Sâmbătă, 14 aprilie, orele 10:00, unii dintre cei mai inteligenți copii din Sibiu, Sighișoara, Făgăraș, Târgu Mureș și Hunedoara se întâlnesc în Palatul Brukenthal la etapa regională a Olimpiadei „Mind Lab”!

Olimpiada Mind Lab este un eveniment educaţional ce reuneşte copii din toată lumea într-un minunat campionat al jocurilor de gândire. Evenimentul olimpic se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 12 ani. Sute de mii de elevi de pe toate continentele luptă pentru onoarea de a-şi reprezenta clasa, şcoala şi apoi ţara într-o competiţie internaţională, ce aduce la masa de joc cei mai buni jucători de Abalone, Checkers, Quoridor şi Octi, jocuri cuprinse în Programul educaţional internaţional “Mind Lab”.

Începând cu anul 1994, o echipă formată din senior jucători de Şah, Go şi Bridge, alături de educatori şi psihologi, a iniţiat şi dezvoltat un proiect educaţional pe care l-au numit „Mind Lab”, proiect ce se bazează pe o abordare unică a metodologiei de dezvoltare a abilităţilor cognitive, emoţionale şi sociale cu ajutorul jocurilor care stimulează gândirea. De atunci, Programul Mind Lab a fost aplicat cu succes în mii de instituţii şcolare şi a îmbogăţit vieţile a mai mult de doua milioane de copii din aproape 40 de ţări, printre care și România.

Obiectivele generale ale Olimpiadei Mind Lab sunt: promovarea respectului mutual, toleranţei, onestității şi corectitudinii, atât în joc cât şi în viaţa de zi cu zi; reunirea copiilor din diverse medii sociale şi culturale pentru un obiectiv comun; punerea în practică a strategiilor de gândire Mind Lab, a abilităţilor emoţionale şi sociale dobândite; promovarea unei culturi a jocurilor de gândire la scară mondială.

Primește titlurile instant

Loading...

kdeco.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...