fbpx

VIDEO Iohannis – NU voi da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Kovesi

0 899

Șeful statului a anunțat luni că a decis să nu o revoce din funcție pe Laura Codruța Kovesi, din fruntea Direcției Naționale Anticorupție.

Președintele Klaus Iohannis a decis să nu o revoce din funcție pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, anunță Digi24. Astfel, șeful statului nu dă curs propunerii formulate de ministrul Justiției, Tudorel Toader.
Președintele a invocat Raportul privind activitatea managerială la DNA prezentat de ministrul Tudorel Toader, dar și avizul CSM.
„Avizul CSM, însă, a ajuns la o cu totul altă concluzie decât așa-zisul Raport al domnului ministru. Avizul CSM a fost unul negativ. Prin rolul constituțional al CSM, de garant al independenței Justiției, acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, adițional, chiar dacă avizul nu obligă, el în niciun caz nu poate fi ignorat”, a declarat Klaus Iohannis.
Șeful statului a mai arătat că „în analiza acelorași acțiuni sau inacțiuni și în aplicarea acelorași texte legale, doua autorități ale statului – ministrul Justiției și CSM – ajung la concluzii diametral opuse”.
Președintele a precizat că, după ce a primit propunerea formulată de ministrul Tudorel Toader și avizul CSM, a solicitat departamentelor de specialitate din Administrația Prezidențială „o analiză și câteva propuneri”. În urma analizei, șeful statului a constatat că autorul Raportului consideră documentul „o luare de poziție”, „ceea ce, clar, induce percepția că evaluarea ministrului Justiției poate fi subiectivă”.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, referitor la decizia de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Președintele României, Klaus Iohannis, anunță decizia asupra cererii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Publicată de Privesc.Eu pe Luni, 16 aprilie 2018

Klaus Iohannis a mai arătat că, la unul din motivele invocate de Tudorel Toader pentru formularea propunerii de revocare, datele și informațiile prezentate fie nu sunt pertinente, fie exced perioadei care ar fi fost supuse analizei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.