Ora de Sibiu
Știri in direct

Un Van Gogh made in China la Cinemateca Astra Film

710

Dacă te întrebai de unde provin replicile picturilor celebre pe care le vezi la fiecare pas în magazinele muzeelor sau în buticurile zonelor turistice europene, documentarul China’s Van Goghs/ Van Gogh chinezesc te va transpune în mecanismul unei industrii chinezești care reproduce operele de artă iconice.

Un sat din China găzduiește peste 10.000 de pictori care imită până la perfecțiune tablouri celebre împodobesc pereții marilor muzee.
În ateliere sărăcăcioase în care se nasc pânzele-copie, muncitorii cu penel trăiesc pentru a picta; în studio se pictează, se mănâncă și se doarme. Inspirat de opera lui Van Gogh, Zhao Xiaoyong reușește în cele mai mici detalii să reproducă tușele postimpresioniste ale artistului olandez, iar visul lui de a vedea în pe viu operele lui Vincent este pe cale să devină realitate. Contactul lui Zhao cu lucrările idolului său îl vor inspira să devină un artist original.
Filmul China’s Van Goghs/ Van Gogh chinezesc este un tablou în tușe delicate al „fabricilor de pictat” chinezești, un amestec pastelat între perfecțiunea imitației și dezvoltarea sinelui artistic și un omagiu adus pictorului Vincent Van Gogh și a operei minunate a acestuia. Documentarul va fi proiectat joi 19 aprilie, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...