Ora de Sibiu
Știri in direct

Federatia Sindicatelor Aeroportuare din Romania sprijină greva de la Aeroportul din Sibiu

638

Federatia Sindicatelor Aeroportuare din România a anunțat joi dimineață că este alături de angajații de la Aeroportul Internațional Sibiu care miercuri au declanșat o grevă de avertisment.

Cei de la FSAR susțin că greva de avertisment a salariaților Aeroportului Internațional Sibiu organizată ieri, poate fi considerată o nedorită premieră. ’’Inexistența unui contract colectiv de muncă la nivelul aeroportului, organigrama subdimensionată în perspectiva creșterii activității, starea precară a echipamentului de lucru și nu în ultimul rând nivelul salariilor, i-a determinat pe sindicaliștii din aeroport să folosească, într-un mod riguros și legal organizat, această pârghie democratică a mișcării sindicale care este greva. Dorința salariaților ca traiul decent să nu rămână o sintagmă agățată printre rândurile Constituției este legitimă și firească în același timp. La fel de firească și legală este dorința membrilor Sindicatului Liber Independent al Aeroportului Sibiu de a fi tratați cu respectul cuvenit unor parteneri sociali, cu un rol bine definit în gestionarea problematicii socio-economice, fie că este vorba de condiţiile de muncă, de pregătirea profesională continuă sau de standardele salariale, potrivit normelor europene și a legislației românești’’, se arată într-un comunicat remis către oradesibiu.ro.

Susținere totală pentru greviști
’’Factorii de decizie din C.J. Sibiu, Consiliul de Administrație și conducerea aeroportului trebuie să conștientizeze mai mult decât oricine faptul că profesionalismul și determinarea salariaților aeroportului sunt cele care concură indubitabil la siguranța și securitatea zborurilor și a pasagerilor, iar dacă se vrea compararea salariilor de pe aeroport cu cele din alte instituții, aceasta să nu se facă numai cu cele ale ordonatorului de credite, ci și cu cele ale personalului din instituții care împreună cu aeroporturile fac ceea ce înseamnă o înlănțuire de activități specifice, reunite sub titulatura aviație. Suntem alături de colegii noștri din punct de vedere moral, dacă surogatul legislației în domeniu nu ne permite mai mult și vom fi alături și în cazul în care acțiunile organizate de Sindicatul Aeroportului Internațional Sibiu vor căpăta amploare’’, se mai arată în comunicat.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...