VIDEO Femeia cu nervii de oțel – Mărturiile celei care a pilotat avionul al cărui motor a explodat în zbor

0 758

Tammie Jo Shults este o adevărată eroină în aceste zile în SUA. Femeia a fost unul dintre piloții aflați la manșa avionului al cărui motor a explodat în zbor.

Tammie Jo Shults, în vârstă de 56 de ani, a fost prima femeie pilot de vânătoare din Marina Americană, expertă în pilotarea avioanelor de luptă F-18, scrie ABC citat de Digi24.
Instinctele de fost pilot de luptă și experiența în a ateriza în mare viteză pe portavioane au făcut diferența dintre viață și moarte în aterizarea de urgență a avionului de pasager South West Airlines, cu 143 de oameni la bord, pe Aeroportul Internațion din Philadelphia, după ce unul dintre motoare a explodat, spărgând un hublou și cauzând depresurizarea aeronavei.
A fost numită eroină și „femeia cu nervii de oțel” după ce a reușit să aterizeze cu bine avionul Southwest Airlines, al cărui motor a explodat în zbor. Tammie Jo Shults precizează că nu are voie să acorde interviuri în presă până la finalizarea investigației, dar transmite condoleanțe femeii care a murit în incident și spune, cu modestie, că ea și restul echipajului „și-au făcut pur și simplu meseria”.avion explozie 2
Tammie, prima femeie pilot de avioane de vânătoare din Marina Americană, vorbește cu modestie despre laudele pe care i le-au adus nu numai pasagerii cursei, ci o lume întreagă. „Ne-am făcut pur și simplu meseria”, spune ea, într-un comunicat transmis de compania aeriană Southwest Airlines.

video

„Din postura de căpitan și prim-ofițer al echipajului de cinci persoane aflat la bordul zborului 1380, pot spune în numele tuturor că am simțit că pur și simplu ne-am făcut meseria. Inimile noastre sunt grele. Apreciem sprijinul enorm al publicului și al colegilor de breaslă, iar gândurile noastre se îndreaptă spre familia pasagerei decedate. Nu acordăm interviuri presei și rugăm publicul și media să ne respecte acest drept”, a transmkis Shults.

video

Pasiunea pentru zbor a lui Tammie Jo Shults a debutat de la o vârstă fragedă. După ce a studiat medicina în Kansas, Tammie și-a încercat norocul în Forțele Aeriene ale Statelor Unite. A fost acceptată, dar nu i s-a permis să urce la manetele unui avion de luptă. Atunci, Tammie și-a încercat norocul în altă parte – în Marina Americană.
Până în 1993, când a decis să își schimbe cariera, Tammie a brăzdat cerul la bordul unui F-18.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.