Ora de Sibiu
Știri in direct

ISJ Sibiu – Profesorul care a participat cu elevii la flash mob-ul Vă Vedem, va da explicații

1.032

Inspectoratul Școlar Sibiu a remis o informare către Ora de Sibiu prin care anunță că dascălul care a participat cu elevii la flash mob-ul de joi, chiar dacă acțiunea nu s-a desfășurat în afara școlii, trebuia să informeze directorul Colegiului Național Brukenthal de acest lucru.

Iată mai jos punctul de vedere al ISJ Sibiu, legat de acest caz:
Școala, în toată activitatea ei, are ca principal scop formarea capacităților cognitive și acționale ale elevilor. Așa cum prevede art. 3 din Legea 1/2011, Legea Educației Naționale, ”Idealul educațional al școlii românești constă în dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a individualității umane, în formarea personalității autonome și în asumarea unui sistem de valori care sunt necesare pentru împlinirea și dezvoltarea personală, pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, pentru participarea cetățenească activă în societate, pentru incluziune socială și pentru angajare pe piața muncii”. De asemenea, toate disciplinele din planul cadru, indiferent de clasă, au prevăzut ca principal scop dezvoltarea competențelor, acestea fiind definite ca un sistem integrat de cunoștințe, aptitudini și atitudini.

VEZI AICI IMAGINI DIN TIMPUL PROTESTULUI LA CARE AU PARTICIPAT ELEVII ȘI PROFESORUL LOR
Toate acestea trebuie să se desfășoare cu respectarea prevederilor legale, atât a celor din Legea Educației Naționale, cât și a celor din Legea 272/2004, actualizată în 2016, cu privire la protecția și promovarea drepturilor copilului – art. 27 (alin. 1 -3 și 4), art. 51 (alin. 1) și art. 94 (alin. 1).
Având în vedere cele relatate de către instituțiile de presă, cu referire la o eventuală participare la o formă de protest a profesorului de istorie și a elevilor dintr-o clasă a Colegiului Național ”S. von Brukenthal” Sibiu în timpul orelor de curs, ISJ Sibiu a contactat conducerea acestei unități de învățământ, solicitând un punct de vedere. Doamna director, prof. Monica Hay, a menționat că domnul profesor și elevii nu au părăsit perimetrul unității de învățământ, acesta dorind să le demonstreze o formă de apărare a drepturilor omului și cetățeanului.
Pentru a clarifica aceste aspecte, ISJ Sibiu a solicitat doamnei director prof. Monica Hay, președinte al Consiliului de Administrație al Colegiului Național ”S. von Brukenthal” o convocare a domnului profesor pentru a explica planificarea și proiectarea acestor tipuri de activități, necesitatea și progresul înregistrat de elevi în urma acestui demers didactic, precum și cauza omiterii înștiințării directorului privind desfășurarea acestei secvențe din lecție. De asemenea, în conformitate cu art. 280 din Legea 1/2011, Legea Educației Naționale, decizia de cercetare disciplinară și o eventuală sancționare a cadrului didactic revine consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar față de care cadrul didactic are obligații contractuale.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...