Ora de Sibiu
Știri in direct

Mai multe clase pentru învățământul dual la Sibiu. S-au suplimentat locurile

388

Învățământul profesional în sistem dual funcționează, în municipiul Sibiu, înca din decembrie 2014. Promoția care a urmat cursurile de trei ani în cadrul acestui program a absolvit în iulie 2017 și a fost din 21 de elevi.

Ca urmare a acestui succes și a avantajelor oferite de acest tip de formare profesională, la nivelul municipiului Sibiu s-a mărit numărul unităților de învățământ tehnic ce și-au propus, pentru anul școlar 2018 – 2019, înființarea de clase de învățământ profesional dual. Astfel, Colegiului Tehnic ”Independența” Sibiu (care a propus 3 clase, una din acestea a fost cerută de către Continental Automotive Systems S.R.L., va avea 25 de locuri și se va numi ”clasa Continental”), i s-a alăturat Liceul Tehnologic ”A. Iancu” Sibiu, Liceul Tehnologic ”H. Coandă” Sibiu și Colegiul Economic ”G. Barițiu” Sibiu. În aceste unități de învățămât sistemul dual a debutat în anul școlar 2016 – 2017. Din anul școlar 2018 – 2019 acest tip de învățământ se va extinde și în alte orașe ale județului Sibiu, respectiv în Mediaș (Liceul Tehnologic ”Automecanica” Mediaș) și în Cisnădie (Liceul Tehnologic Cisnădie).

Avantajele acestui tip de învățământ sunt deosebite, în sensul că elevii vor desfășura stadiul de practică direct la agentul economic, în funcție de specializare, și vor avea și o sumă de bani oferită de agentul economic drept bursă, aceasta adăugându-se bursei de profesional oferită de către Ministerul Educației Naționale. Spre exemplu, elevii din viitoarea clasă ”Continental” de la Colegiul Tehnic ”Independența” Sibiu vor beneficia de un pachet de beneficii care va include o bursă lunară de 500 de lei (200 de lei din partea Ministerului Educației Naționale și 300 de lei din partea companiei), o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuită pentru elevi în căminul Colegiului Tehnic “Independența”, masa gratuită în cantina Continental în perioadele de practică în companie și precontract de angajare Continental oferit imediat după afișare rezultatelor.

Înscrierea la acest tip de învățământ profesional, pentru absolvenții clasei a VIII-a din acest an școlar, se va desfășura în zilele de 15, 18 și 19 iunie 2018 la unitățile de învățământ care au oferă educațională pentru învățământul dual.

Toate informațiile se pot accesa pe site-ul www.isjsb.ro, secțiunea ”Admitere în liceu”.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...