Proiecție-eveniment la Astra Film Cinema: Pe urmele aurului transilvănean

0 404

Cazul „Aurul Dacic“ a revenit de curând în atenția publicului, odată cu pronunțarea sentinței în cazul traficanților comorilor de milioane de euro furate din Sarmizegetusa Regia.

Povestea s-a derulat pe parcursul unui întreg deceniu și a fost urmărită cu sufletul la gură și cu sala arhiplină toamna trecută la Astra Film Festival, iar unul dintre actorii dramei, actualul procuror general al României, a discutat cu publicul după proiecție.
Pe urmele aurului transilvănean este o poveste-thriller care va ține spectatorul țintuit în scaun, ce urmărește investigațiile desfășurate vreme de zece ani pe două continente, Europa și America de Nord, după furtul și traficarea unor artefacte arheologice. Ancheta, condusă de cel care avea să devină prim-procurorul României, pe atunci procuror general al județului Alba Iulia, a urmărit traiectoria celor 24 spirale misterioase de aur găsite de un pădurar în Carpații Transilvaniei, în apropierea Sarmizegetusei Regia.
Pe urmele aurului transilvănean pătrunde cu suspans, umor și dramă în lumea traficului de artefacte pe piața neagră internațională, aducând informații inedite despre vânătorii de comori, experții în antichități, suspecții arestați și cele 13 brățări dacice de aur recuperate. Documentarul va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...