Ora de Sibiu
Știri in direct

Finanțări prin proiectul: PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT) – pentru regiunea Centru

466

Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB) în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret (USH), derulează, în baza contractului de finanțare POCU/82/3.7/104254 din 12.01.2018, proiectul “PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT) – pentru regiunea Centru”, finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3 Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul tematic 3.7 Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Valoarea totală a proiectului 8.722.301,38 lei din care ajutor de minimis 5.649.811,20 lei.

Durata proiectului 36 de luni.

Vor fi sprijinite cu suma de 35.000 euro fiecare, minimum 36 de planuri de afaceri, în mediul urban, cu profil non- agricol.

Grupul țintă este format din 336 de persoane fizice cu domiciliul/reședința în Regiunea Centru, în unul dintre cele 6 județe (Brașov, Sibiu, Mureș, Covasna, Harghita și Alba).

Înscrierea în Grupul Țintă  demarează în 15 mai 2018.

Selecția se va face pe baza unei metodologii și a formularelor ce vor fi publicate pe web site-ul www.profitantreprenor.ro,  pagina de facebook PROFIT ANTREPRENOR. Categoriile vizate sunt persoane cu vârsta între 18-64 de ani, șomeri, studenți, persoane casnice, persoane active, care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă. În categoria persoane active sunt incluse și persoane care desfășoară o activitate independentă (persoane fizice autorizate, titulari ai întreprinderilor individuale și membrii întreprinderilor familiale). Toate cele 336 de persoane vor fi formate în domeniul antreprenoriatului unde, în cadrul cursurilor organizate vor primi sprijin pentru elaborarea planului de afaceri.

În etapa de selectare a planurilor de afaceri ce vor fi finanțate în cadrul proiectului pot participa în special cele 336 de persoane participante la cursul antreprenorial. Planul de afaceri prevede crearea a minimum 2 locuri de muncă în termen de 6 luni de la data semnării contractului de subvenție.

Ajutorul de minimis va fi acordat în două tranșe:

Prima tranșă, în cuantum de maxim 75% din valoarea ajutorului de minimis, după semnarea contractului de subventie; Tranșa finală, reprezentând diferența pâna la valoarea totală a ajutorului de minimis, este condiționată de obligativitatea beneficiarului de a realiza venituri de minim 30% din valoarea tranșei inițiale, în termen de 12 luni de la înființare. În cazul neîndeplinirii acestei condiții, tranșa a doua nu se va acorda.

Pentru detalii ne puteți contacta:

JUDEȚ ALBA

Birgit Schliewenz

Tel. 0740 948 879

Birgit.schliewenz@mancomgmbh.de

JUDEȚ BRAȘOV

Gabriela Brașoveanu

0742882916

gabibrasoveanu@yahoo.com

 

JUDEȚ COVASNA

Zsuzsa Solyom

0742018949

solyom_zsuzsa@yahoo.com

Județul Harghita

Lorand Butyka

0746 150 845

butyka@gmail.com

Județul Mureș

Cristina Ana Iliescu

0721 656 416

cristina.ana.iliescu@googlemail.com

JUDEȚ SIBIU

Andrada Popa

Tel: 0725 592 909

andrada_p19@yahoo.ro

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 

Comunicatul complet îl găsiți mai jos:

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...