“Legături.Bolero”, premieră de dans contemporan la Teatrul de Balet Sibiu

0 230

Sâmbătă, 12 mai, ora 19:00 și duminică, 13 mai 2018, ora 18:00 Teatrul de Balet Sibiu prezintă premiera de dans contemporan „Legături.Bolero” un spectacol ce are la bază coregrafia originală a Aleishiei Gardner.

Primul moment coregrafic al spectacolului, “Legături”, este realizat pe muzica lui Ezio Bosso și Olafur Arnalds, iar “Bolero” este opera celebră a compozitorului Maurice Ravel. Spectacolul va fi prezentat pe scena Sălii Thalia. Aleisha Gardner a mai realizat pentru Teatrul de Balet spectacolele “Impetus”, “Nota, vă rog!”, “Sint o babă comunistă!” (dans teatru), “La fillé mal gardee”, “9 pasi”.
Legături

Conectându-se cu un citat minunat de David Jones: „Iubindu-te a fost cea mai rafinată formă de auto-distrugere” momentul este inspirat de relații care testează limitele și depăsesc acceptabilul și dinamica interpersonală a naturii umane în cadrul acestor relații.
Un moment contemporan pe o compoziție clasică
Bolero este o piesă orchestrală într-un singur tablou realizată de compozitorul francez Maurice Ravel. Inițial compusă ca un balet comandat de actrița și dansatoarea rusă Ida Rubinstein, piesa a avut premiera în 1928, fiind cea mai faimoasă compoziție muzicală a lui Ravel.

Biletele pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în Piața Mare, în incinta Centrului de Informare Turistică, Primăria Municipiului Sibiu, sau online de pe siteul oficial al TBS: www.sibiuballet.ro și prin platforma kompostor.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...