Se răcorește vremea – Vin ploile cu tunete și fulgere

0 1.030

Meteorologii au actualizat sâmbătă prognoza pentru următoarele zile. Astfel vremea se va schimba radical și vom avea parte chiar și de ploi torențiale.

Primăvara foarte caldă ia o pauză de răcoare. De duminică, ploi cu tunete, fulgere şi vânt puternic vor cuprinde aproape toată ţara, iar temperaturile vor începe să scadă, anunță Digi24. Oana Catrina, meteorolog de serviciu: Duminică, valorile de temperaturi vor marca o scădere comparativ cu cele de azi. Maxime curpinse între 20 și 30 de grade Celsius, în continuare valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei.
Aspectul vremii va fi unul schimbător, pentru că începând cu orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin înnorări temporare ce vor determina averse și descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.
În zonele montane și submontane și, local, în restul teritoriului, ploile vor putea avea și carcater torențial și nu e exclus ca izolat să cadă grindina.
În prima zi a săptămânii ce urmează, vremea va continua să se răcească ușor, astfel că valorile de temperaturi se vor situa în jurul celor care în mod normal ar trebui să se înregistreze în această perioadă a anului. Vorbim de temperaturi între 19:00 și 27 grade Celsius. Ca și aspect, vor fi înnorări temporare și averse pe arii mai extinse în regiunile de Sud-Veste, local, în zona Carpaților Meridionali și în cea a Carpaților Occidentali și doar pe arii restrânse în restul teritoriului.
Nu e exclus, cantitățile de apă acumulate să fie mai însemnate și izolat să cadă grindină.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.