Zile toride ca vara – Lucrurile se schimbă însă de duminică

0 602

Săptămâna care stă să se termine ne-a adus temperaturi care sunt normale pentru zilele de vară. Meteorologii spun însă că de duminică vremea se schimbă și vin ploile.

Ne apropiem de finalul a două săptămâni de vară veritabilă, deşi abia suntem la mijloc de primăvară. Încă vor mai fi temperaturi cu 10 grade Celsius peste cele normale, după ce, meteorologii, au declarat luna trecută ca fiind cea mai caldă lună aprilie din ultimii 60 de ani, anunță Digi24. În plus, a plouat insuficient şi seceta s-a intensificat în special în regiunile din estul, sud-estul şi centrul ţării. Lucrurile se vor mai schimba puţin în ultima zi a săptămânii.
Oana Paduraru, meteorolog: „De duminică, temperatura aerului va începe să scadă, dar chiar și la mijlocul săptămânii viitoare, maximele se vor menține peste cele normale. Vorbim și de instabilitate atmosferică în zonele montane, dar și în restul teritoriului. Ne așteptăm la înnorări temporare, averse, intensificări de scurtă durată ale vântului. Nu sunt excluse nici condițiile de grindină. Mai trebuie menționat că vor fi posibile cantități de apă mai însemnate”.
Weekendul începe tot cu temperaturi extrem de ridicate, cuprinse între 26 şi 32 de grade Celsius. Ploile se vor înmulţi după prânz în zonele montane şi submontane, dar vor apărea local şi prin vest şi nord. Vor fi averse cu tunete, fulgere, grindină şi vijelii.
Astfel de fenomene vor fi în extindere în ultima zi a săptămânii când numai zonele din est şi nord-est vor fi mai ferite. Luni, furtunile vor fi insistente în regiunile sud-vestice, iar marţi vor cuprinde, în special centrul, estul şi sudul ţării. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate la munte. Vremea se va răcori peste tot, dar temperaturile vor depăşi în continuare valorile normale.
În Bucureşti vremea va continua să fie frumoasă şi foarte caldă. În zori vor fi cel puţin 13 grade, iar la amiază, 31..32 de grade Celsius. Norii vor apărea spre seară, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse.
Acestea vor creşte, însă, de duminică seara. Luni, vor fi din nou posibile averse ca de vară, dar marţi ele vor fi frecvente pe parcursul zilei. Totodată, temperaturile vor fi în scădere şi se vor opri la 26 de grade Celsius la amiază.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.