Ora de Sibiu
Știri in direct

”Ziua Muzeelor” în avanpremieră la Muzeul Brukenthal

1.090

Joi, 17 mai, orele 11:00, reprezentanții presei sunt invitați la previzionarea noilor sectoare expoziționale deschise în Palatul Brukenthal, la etajul al II-lea.

Previzionarea constituie o avanpremieră a evenimentului Ziua Muzeelor din data de 18 mai, când publicul vizitator va avea acces gratuit la toate sediile muzeului în intervalul orar 9:00 – 17:00 (ultima intrare 16:15).

Cu acest prilej, Muzeul Național Brukenthal inaugurează o serie de noutăți expoziționale:
• Redeschiderea expoziției permanente de la etajul al II-lea (aripile de nord și est) cu sectoarele: „Scene din istoria și literatura antică”, „Scena mitologică”, „Natura statică”, „Scena de gen” și „Cabinetul de curiozități”.
• Deschiderea expoziției temporare foto-documentare „Recuperarea picturii originale din Marea Sală a Unirii, Alba Iulia” în curtea interioară a Palatului Brukenthal”.
De asemenea, începând cu data de 18 mai, în sectorul expozițional „Biblioteca Brukenthal” va putea fi admirat strămoșul ceasului de buzunar, supranumit Oul de Nürnberg.

Pentru decongestionarea spațiilor de recepție a publicului din Palatul Brukenthal, cu ocazia Zilei Muzeelor 2018 va fi deschis și noul spațiu al casei de bilete.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.