Firmele mici scutite de impozite în următorii trei ani la Șelimbăr

833

Decizia a fost parafată de Consiliul Local Șelimbăr în ultima ședință. Inițiativa primarului Marius Grecu a trecut cu brio, astfel că firmele din Parcul Industrial Sibiu vor fi scutite de plata impozitelor pentru următorii trei ani.

Consiliul Local Șelimbăr a hotărât la inițiativa primarului Marius Grecu aprobarea schemei de ajutor de minimis în vederea scutirii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului local pentru societățile care își desfășoară activitatea în cadrul Parcului Industrial Sibiu, situat pe teritoriul administrativ al comunei Șelimbăr, pentru anii fiscali 2018, 2019 și 2020. Scutirea se aplică în procent de 100% sub forma scutirilor aferente impozitului/taxei pe clădiri și impozitului/taxei pe teren datorate bugetului local Șelimbăr, conform legii în vigoare.
Ajutorul de minimis este ajutorul acordat unei entități, întreprinderi unice care desfășoară o activitate economică, care nu depășește valoare de 200.000 euro într-o perioadă de trei ani fiscali consecutivi, respectiv 1000.000 euro în cazul întreprinderilor care activează în sectorul transportului rutier de mărfuri în contul terților sau contracost.
Numărul estimat de beneficiari ai schemei de minimis este de 30 de întreprinderi. Valoarea totală estimată a schemei care va fi acordat pe toată durată este de aproximativ 8,330 milioane de lei. Din impozitul pe clădiri – 5,850 de milioane, iar din impozitul pe teren – 2,480 milioane de lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.