Sibiancă înșelată cu peste 3.000 de lei prin Metoda ACCIDENTUL

0 896

Doi escroci au reușit să înșele o femeie de 72 de ani prin metoda accidentul. Pe 22 mai femeia a reclamat Poliției Municipiului Sibiu faptul că a fost înșelată cu suma de 3.100 de lei.

Femeia, în vârstă de 72 de ani, a relatat polițiștilor că, la data de 22 mai, în jurul orei 00,30, la ușa apartamentului său s-au prezentat două persoane necunoscute care, sub identitatea falsă de reprezentanți ai unei firme de asigurări, i-au solicitat femeii bani sub pretextul că fiul acesteia ar fi fost implicat într-un accident grav de circulație și are nevoie de o operație urgentă. Cei doi au determinat-o pe sibiancă să le ofere suma de circa 3.100 de lei.
Peste câteva ore, femeia a înțeles că a fost victima unei înșelăciuni și a anunțat polițiștii care, au deschis un dosar de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și desfășoară activități în vederea identificării și prinderii autorilor.
În acest context, polițiștii le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.
Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.
Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.
Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...