Ora de Sibiu
Știri in direct

Ambulanța Sibiu învață 100 de sibieni să salveze vieți

253

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu doresc să ofere, gratuit, cursuri de prim ajutor pentru 100 de sibieni.

Pot participa persoane care au vârsta peste 18 ani, cu domiciliul stabil în județul Sibiu și care nu au mai beneficiat de o astfel de instruire. În cadrul cursurilor, vor învăța atât manevre de bază (resuscitare cardio-pulmonară, manevra Heimlich și poziţia laterală de siguranţă), cât şi tratamentul urgențelor din viața de zi cu zi (fracturi, traumatisme, hipoglicemie, şoc anafilactic, epilepsie, spasmofilie, etc).

Cursurile vor avea o durată de 6 ore și vor fi oferite de formatorii din cadrul Asociației de la Noi pentru Noi Ambulanța Sibiu. Grupele vor fi formate din maxim 20 de persoane și vor fi organizate în perioada iunie-septembrie 2018.

’’În ultimii trei ani, voluntarii asociației, printre care sunt și angajați în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu, au format mii de persoane din cadrul mai multor instituții (Prefectura Sibiu, Inspectoratul Județean de Poliție, Ocolul Silvic, primării, instituții de cult, școli, licee, precum și instituții private. Scopul acestor cursuri este acela de a îmbunătăți cultura medicală a populației, de a-i învăța pe cei care au curajul și își doresc să știe ce trebuie să facă și mai ales ce nu trebuie să facă până la sosirea ambulanței. Aștepările noastre? Scurtarea timpului de intervenție în cazul urgențelor astfel încât, împreună, să transformăm minutele în secunde și să putem salva cât mai multe vieți. Chiar dacă obiectul muncii noastre este reprezentat de omul bolnav, dezideratul nostru este <cât mai mulți oameni sănătoși>’’, spune dr. Alina Tărnăuceanu, manager în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu.

Tot ce trebuie să faceți, este să sunați la numărul de telefon 0747.415.102, persoană de contact Liliana Blaga și să spuneți de ce vă doriți acest curs, să vă lăsați datele de contact și veți fi anunțați pașii următori. Toți participanții vor primi certificate de absolvire și cărți de prim ajutor oferite de către Asociația De la Noi pentru Noi Ambulanța Sibiu.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...